У Покровському районі Донеччини примусово евакуюватимуть родини з дітьми
Категорія
Україна
Дата публікації

У Покровському районі Донеччини примусово евакуюватимуть родини з дітьми

Мінреінтеграції
Евакуація дітей

На Донеччині 21 серпня ухвалили рішення про евакуацію в примусовий спосіб родин із дітьми з низки населених пунктів Покровського району через наближення фронту та посилення російських обстрілів.

Головні тези:

  • Розгорнуто примусову евакуацію родин з дітьми у Покровському районі Донеччини через наближення фронту та зростання обстрілів.
  • Евакуація є безоплатною та передбачає умови для ночівлі та гуманітарну підтримку в безпечних регіонах.
  • Жителям Покровська надано тиждень-два на евакуацію власним транспортом, проте прогнозується введення примусової евакуації дітей.
  • Примусова евакуація відбуватиметься зі співпрацею місцевих органів та готовністю евакуювати значну кількість осіб.

З Покровського району примусово евакуюватимуть родини з дітьми

Таке рішення було ухвалено на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Так, евакуації підлягають діти разом із батьками або іншими законними представниками з наступних населених пунктів:

  • місто Покровськ;

  • місто Родинське;

  • села Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда, Чунишине.

У відомстві зазначили, що евакуація є безоплатною, для її здійснення розгорнуто приймальний пункт, де в разі потреби передбачена ночівля.

У безпечних регіонах евакуйовані діти разом з особами, що їх супроводжують, будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

У жителів Покровська є максимум два тижні на евакуацію

Як повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку.

Начальник МВА прогнозує, що вже цього тижня у місті запровадять примусову евакуацію дітей.

В нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей.

За його словами, приблизно 60% жителів виїжджають з Покровська самотужки, власним транспортом.

Вчора (18 серпня — ред.) виїхало 490 людей. З них тільки 135 виїхали потягом. А решта виїхали своїм транспортом, з речами, з прицепом. Ми спокійно можемо як мінімум 1000 людей вивозити. На це є ресурс. Аби поїхали, — підсумував Сергій Добряк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?