У Польщі проходить масштабний військовий парад з новим озброєнням — трансляція
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі проходить масштабний військовий парад з новим озброєнням — трансляція

У Польщі проходить масштабний військовий парад з новим озброєнням — трансляція
Джерело:  online.ua

15 серпня у Польщі відзначають День Війська Польського, з нагоди якого у Варшаві проходить найбільший військовий парад з часів холодної війни.

Джерело: Трансляція параду  від ICTV

У Варшаві проходить масштабний військовий парад

Міністр оборони Маріуш Блащак заявив, що цей парад відрізнятиметься від попередніх, оскільки можна буде побачити, як просувається процес модернізації техніки Війська Польського.

У параді до Дня Збройних сил, який відбудеться до 103-ї річниці перемоги Польщі над Радянським Союзом у Варшавській битві, столицею проходять 2000 солдатів з Польщі та інших країн НАТО у супроводі 200 одиниць військової техніки та 92 літаків.

Техніка, яку продемонструють, включатиме придбані у США танки M1A1 Abrams, південнокорейські танки K2 і самохідні гаубиці K9, а також ракетні установки HIMARS і системи ППО Patriot.

Також візьмуть участь бойові машини піхоти «Борсук» польського виробництва та бронетранспортери «Росомак».

 Польща збільшує витрати на військо

Владна партія «Право і справедливість» (PiS), яка перебуває при владі з 2015 року, каже, що парад демонструє, як вона відновлює армію після років нестачі інвестицій за часів попередньої адміністрації.

Партія пообіцяла подвоїти чисельність армії та витратити близько 4% валового внутрішнього продукту (ВВП) на оборону цього року. Це найбільше, ніж будь-який член НАТО, включаючи США, у пропорційному вимірі.

Проте опозиційні законодавці кажуть, що уряд використовує військових для власної політичної вигоди.

Минулого тижня Блащак оголосив, що надсилає 10 000 військових для захисту кордону з Білоруссю, що багато хто сприйняв як передвиборчий трюк.

А голова PiS Ярослав Качинський стверджував, що ЄС на чолі з Німеччиною хоче заборонити полякам збирати гриби.

Окрім виборів, Польща також планує провести референдум 15 жовтня, в тому числі щодо гострого питання міграції.

Чи підтримуєте ви допуск тисяч нелегальних іммігрантів з Близького Сходу та Африки відповідно до механізму примусового переселення, нав’язаного європейською бюрократією?, – головне питання референдуму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?