У Польщі спалахнув скандал через плани колишнього уряду щодо оборони від Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі спалахнув скандал через плани колишнього уряду щодо оборони від Росії

У Польщі спалахнув скандал через плани колишнього уряду щодо оборони від Росії
Джерело:  online.ua

Представники колишнього уряду Польщі нібито збирались віддати Росії частину території в окупацію у разі збройного нападу. 

Джерело: Twitter правлячої партії Польщі "Право та справедливість"

Що відомо про скандал у Польщі навколо суверенітету  

Зокрема, представники правлячої партії випустили відеоролик, у якому за словами діючого глави Міноборони країни Маріуша Блащака, у 2011 році тодішній очільник оборонного відомства Богдан Кліх затвердив план оборони на випадок збройної агресії Росії.

У плані заявлялось, що Польща зможе самостійно чинити збройний опір не більше двох тижнів, а протягом одного тижня ворог зможе вийти на на правий берег річки Вісла, дібравшись таким чином до центру країни та, насмперед, Варшави.

У відеоролику також були показані фрагменти плану. Водночас, їх підтвердив колишній польський генерал Мирослав Ружанський.

Громадянська платформа" сердиться, що ми розкрили їхні плани передати половину Польщі в руки ворога... Ви готували повтор Бучі та Ірпеня і хотіли перетворити Варшаву на прифронтове місто! - заявляє Блащак.

Чому у Польщі спалахнув такий гучний скандал 

Скандал стався в країні на тлі майбутніх парламентських виборів у Польщі. У них бере участь як чинна правляча партія "Право і справедливість", так і "Громадянська платформа".

Вибори відбудуться 15 жовтня 2023 року. На них буде обрано 560 членів Національних зборів (парламенту) - 460 депутатів Сейму (нижня палата) та 100 членів Сенату (верхня палата).

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?