У Польщі відповіли, чи планують продовжити заборону на ввезення української агропродукції
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Польщі відповіли, чи планують продовжити заборону на ввезення української агропродукції

У Польщі відповіли, чи планують продовжити заборону на ввезення української агропродукції
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства сільського господарства та розвитку Польщі Роберт Телус офіційно попередив, що Варшава поки не відмовляється від намірів продовжити заборону на ввезення української агропродукції і окремо від ЄС, а також розцінює позицію Єврокомісії як політично вмотивовану.

Джерело:  PAP

Польща хоче продовжити заборону на ввезення української агропродукції

Журналісти поцікавилися у польського міністра, чому Єврокомісія вирішила не продовжувати тимчасову заборону на ввезення до Польщі та інших сусідок України українського зерна після 15 вересня.

За словами Роберта Телуса, він не бачить змістовних аргументів на користь цього рішення.

Він також додав, що це схоже на спроби нашкодити уряду Польщі.

Ці аргументи суто політичні, – стверджує глава польського відомства.

Що важливо розуміти, у заяві Єврокомісії від 5 червня, одночасно з рішенням про продовження частини обмежень, вказали, що до 15 вересня усі вони мають бути скасовані.

За словами польських політиків, офіційна Варшава не розраховує на те, що може переконати Брюссель змінити думку й тому має намір ввести односторонні обмеження.

На переконання Телуса, таке рішення ухвалить не лише Польща, а й інша країна.

Варшава не відмовляється від підтримки України

Роберт Телус звернув увагу на те, що вкрай важливою залишається взаємопідтримка між Польщею та Україною.

Нам дуже потрібна співпраця, і Україна має розуміти, що питання транзиту зерна можна буде вирішити лише за умови, що у наших відносинах хороша атмосфера, – зазначив польський міністр.

За його словами, у Польщі уже обговорюють рішення, як вдосконалити транзит українського зерна через Польщу і країни Балтії.

Йдеться про зміщення частини контролю і перевірки зерна у місця, куди воно буде прибувати – тобто в Литву, Латвію, – додав Роберт Телус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?