У  Польщі звільнили третього фігуранта справи про забиття до смерті українця
Категорія
Події
Дата публікації

У  Польщі звільнили третього фігуранта справи про забиття до смерті українця

У  Польщі звільнили третього фігуранта справи про забиття до смерті українця
Джерело:  online.ua

Глава поліції польського міста Вроцлав звільнив ще одного поліцейського, причетного до затримання 25-річного українця, який помер у місцевому витверезнику. Це вже третій за рахунком співробітник поліції, звільнений у цій справі. В ході розслідування загибелі Дмитра Никифоренка затримано вісім осіб. Четверо затриманих на момент смерті українця були співробітниками поліції. Арешти були проведені за запитом районної прокуратури Щецина.

Джерело:  RMF 24

Саме в Щецин остаточно перевели справу зі Свидниці. Слідчі роз'яснюють, чи мало місце перевищення повноважень під час вчинення дій поліцейських, що сприяли його смерті. Нагадаємо, перший поліцейський був звільнений 10 вересня, другий - 23 вересня.

Станом на сьогодні допити затриманих тривають. Прокуратура не хоче розкривати пред'явлені їм звинувачення. Підтвердженим залишається тільки той факт, що кількість затриманих становить 8 осіб.

Трагедія сталася 30 липня 2021 року. Поліцію сповістили працівники швидкої допомоги, яких викликали для втручання на одній із зупинок у Вроцлаві. За даними служб, п'яний чоловік поводився агресивно, і, оскільки не було вказівок на те, що йому потрібно було лягти в лікарню, співробітники міліції доставили його у витверезник. Тут 25-річний чоловік і помер.

Як раніше повідомляла Gazeta Wyborcza, Дмитро Никифоренко був побитий, задушений, проти нього були застосовані кийки і газ. Поліція Вроцлава порушила дисциплінарне провадження щодо п'яти поліцейських, які брали участь у справі.

На відео відсутні докази агресії з боку затриманого

Нагадаємо, після затримання поліцією і вкрай жорстокого побиття в міському витверезнику 30 липня помер Дмитро Никифоренко. Записи камер з витверезника потрапили в руки журналістам. На відео відсутні докази агресії з боку затриманого, зате видно, що поліцейські били Дмитра кийками, кулаками, ногами, душили його. Коли чоловік не подавав ознак життя, його почали рятувати медики витверезника. Згодом вирішили викликати швидку, але до її приїзду українець не дожив.

Читайте також:

  • У Польщі вводять надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю.

  • Польща остерігається провокацій на кордоні через російсько-білоруські навчання "Захід-2021".

  • Між Польщею та Ізраїлем спалахнув новий конфлікт — відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?