У Польщі офіційно визнали свою провину після нового конфлікту з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі офіційно визнали свою провину після нового конфлікту з Україною

Яцек Сасін, Польща
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства державних активів Польщі Яцек Сасін офіційно попросив вибачення за свою брехливу заяву про те, що Україна буцімто не запрошувала польські компанії на Форум оборонних індустрій у Києві.
 

У Польщі перепросили за дезінформацію щодо України

За словами Яцека Сасіна, заявляючи про відсутність запрошення від офіційного Києва на оборонний форум, він нібито "не мав точної інформації".

Після розмови з президентом Polska Grupa Zbrojeniowa (найбільша оборонна компанія Польщі. – Ред.) я отримав інформацію, що PGZ отримала запрошення… З огляду на вищевикладене, я виправляю свою заяву. Прошу вибачення за непорозуміння, – перепросив міністр.

Окрім того, наголошується, що концерн PGZ також прокоментував ситуацію, звернувши увагу на "постійне й тісне двостороннє співробітництво" з Україною, а також нагадав про договір про обслуговування танків Leopard 2A4, які західні країни передали українській армії.

За словами речниці PGZ Беати Перковської, концерн справді отримував від України лист із запрошенням на Форум оборонних технологій, однак не зміг стати учасником цієї події, про що й попередив офіційний Київ.

До слова, український посол у Польщі Василь Зварич раніше уже заявляв, що Варшава однією з перших отримала запрошення від нашої країни.

Що важливо знати про Форум оборонних індустрій

Як уже згадувалося раніше, Форум оборонних індустрій відбувся в українській столиці 29 вересня.

Під час нього глава держави Володимир Зеленський офіційно оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.

Ба більше, шеф української дипломатії Дмитро Кулеба після зустрічі заявив про "нову еру" для українського оборонпрому.

Ми тепер не просто тягнемо в Україну іноземну зброю. Ми інтегруємо український ОПК в натівську оборонну промисловість. Ми засновуємо взаємовигідні партнерства та залучаємо передові технології, щоб самим виробляти найпотужнішу зброю у необхідній кількості. Щоб сьогодні на фронті у солдата було все, що йому потрібно для захисту себе і знищення ворога. Щоб після перемоги зброя створена Україною спільно з партнерами буде найбільш конкурентноздатною у світі, — заявив Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?