У Повітряних силах попереджають про запуск армією РФ БпЛА для атак по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах попереджають про запуск армією РФ БпЛА для атак по Україні

У Повітряних силах попереджають про запуск армією РФ БпЛА для атак по Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією представників командування Повітряних сил ЗСУ, злочинна армія РФ випустила групу БпЛА типу "Шахед" для здійснення атак по Україні. 

Джерело: Telegram Повітряних сил

Що відомо про запуск армією РФ Шахедів для атак по Україні 

Імовірні пуски ударних БпЛА типу Shahed. Про зміну обстановки, напрямок руху, повідомимо додатково! - йдеться у повідомленні Повітряних сил.

 Моніторингові телеграм-канали повідомляють, що окупанти запустили безпілотники з Криму.

Чому армія РФ збільшила кількість атак по Україні за допомогою дронів 

Керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони південного напрямку Наталія Гуменюк зазначила, що злочинна армія РФ поновила масовані атаки по Україні із використанням ударних БпЛА іранського виробництва типу "Шахед".

За її інформацією, тільки на півдні Україні протягом вересня українськими військовими було збито близько 300 ударних БпЛА армії РФ.

Вона акцентувала, що чимало атак були змішані – ворог запускав БПЛА та ракети різних типів.

Цілком ймовірно, що протягом таких атак також відбувається підбір тактики майбутніх уражень. Тому що очевидно, що ворог аналізує, як і ми, результативність нашої протидії. Тобто сили ППО на цьому етапі демонструють 70-80% збиттів, тому противник буде вишукувати нову тактику, - підкреслює Гуменюк.

Начальниця координаційного прес-центру також зауважила, що ворог поновлює запаси "Шахедів"

Недооцінювати ворога не можна. Ми бачимо, що він думає про те, чим у майбутньому буде атакувати. Також відстежуємо активність вантажних бортів знову таки за маршрутами Тегеран-Москва. Це може свідчити про те, що у РФ поновлюють партію дронів "Шахед" або додаткових запчастин для їхнього виробництва на російській території, - зазначає Гуменюк.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?