В Україні планують створити армію майбутнього — що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні планують створити армію майбутнього — що це означає

В Україні планують створити армію майбутнього — що це означає
Джерело:  online.ua

Як повідомив глава МОУ Рустем Умєров, Міністерство оборони після завершення війни запропонує команді президента Володимира Зеленського стратегію розвитку української армії майбутнього – Future Force Concept. Про це міністр розповів під час першого Форуму оборонних індустрій.

Джерело: ОПУ

Міноборони створює стратегію розвитку армії майбутнього: що відомо

Рустем Умєров наголошує, що Future Force Concept буде дуже важливим документом.

Його команда уже працює над розробкою, однак щоб просуватись далі потрібно буде провести аналіз.

... як воно зараз у нас, скільки людей, скільки у нас можливостей, спроможностей. Після цього – провести консультації зі всіма видами (військ – ред.), Силами оборони і безпеки і подивитись статус натовський, які гарантії безпеки, національні спроможності, регіональні гарантії безпеки, міжнародні гарантії безпеки. І після цього ми будемо пропонувати керівництву України ... для затвердження цієї візії, - поясив Рустем Умєров.

У центрі уваги — винятково інтереси України

За словами очільника МОУ, влада країни буде керуватися винятково інтересами власного народу, розробляти і пропонувати нову архітектуру внутрішньої та глобальної безпеки.

Що стосується розвитку вітчизняного військово-промислового комплексу, то тут міністр наголосив, що візія України – це розробляти світовий клас мілітарних продуктів і послуг.

Рустем Умєров звертає увагу на те, що Україна має намір займатися виробництвом мілітарних продуктів, а також послуг дуже високої якості, які можна буде масштабувати і закривати зараз усі потреби нашої армії.

І далі вже після закінчення війни це експортувати, – пояснив очільник Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?