У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому не всі російські ракети вдається збити
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому не всі російські ракети вдається збити

У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому не всі російські ракети вдається збити
Джерело:  online.ua

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що не завжди виходить збити російські крилаті ракети, оскільки в Україні використовують засоби протиповітряної, а не протиракетної оборони.

Джерело: брифінг речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната

ЗСУ не мають на озброєнні протиракетних засобів

У нас є засоби протиповітряної оборони на озброєнні, а не протиракетної оборони. Основне завдання наших зенітно-ракетних комплексів — це літальні апарати ворога — літаки і гвинтокрили. Але ми збиваємо і крилаті ракети. Так, на жаль, не всі, — повідомив Ігнат.

За його словами, російські ракети спроектовані з використанням нових технологій і можуть літати на наднизьких висотах — від 50 метрів. Тоді їх стає складно виявити, а в окремих ситуаціях снаряди можуть зникати з радарів.

Вона може летіти, скажімо, по руслу Дністра, як це було з початку війни, і вона зникає з радарів, і не всі засоби ППО можуть знищувати [ракети].

Також Ігнат повідомив, що останнім часом зберігається тенденція щодо економії росіянами високоточних дорогих ракет і застосування радянських типів крилатих ракет.

Оскільки противник уникає залітати на територію, контрольовану ЗСУ, то для пуску ракет застосовує свою авіацію дистанційно - з акваторії Чорного моря і з території росії, зокрема з Каспійського моря. Це переважно стратегічні бомбардувальники ТУ-160 і ТУ-95. Вони випускали по нашій території високотехнологічні ракети, які дуже дорогі, коштують мільйони доларів. Так само, як і ракети морського базування класу “Калібр” теж коштують чимало, адже вони (росіяни - ред.) не шкодували нафтодоларів на виробництво ракет. Втім, останнім часом зберігається тенденція щодо економії таких високоточних дорожчих ракет.

За його словами, противник усе частіше застосовує радянські типи крилатих ракет, такі як авіаційна ракета Х-59 і Х-22. Остання — одна з найбільш руйнівних ракет противника, маса її бойової частини 900 кілограмів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?