У Путіна б'ють на сполох через можливу гуманітарну катастрофу в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна б'ють на сполох через можливу гуманітарну катастрофу в Криму

У Путіна б'ють на сполох через можливу гуманітарну катастрофу в Криму
Джерело:  online.ua

Один із членів команди Володимира Путіна та заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС Росії Ілля Тимохов почав скаржитися на те, що "водна блокада" анексованого Криму з боку української влади сприяє зростанню міжнародної напруженості.

Джерело: "ТАСС"

РФ попереджає про можливу гуманітарну катастрофу в Криму

"Не припиняються запеклі спроби Києва покарати населення Криму за його законний вибір на користь возз'єднання з Росією. Триваюча водна блокада півострова може призвести до чергової гуманітарної катастрофи з наслідками, що важко передбачити. Такі дії не лише йдуть урозріз із нормами міжнародного права, а й сприяють зростанню міжнародної напруженості", - заявив член команди Путіна.

Ілля Тимохов почав скаржитися на те, що не всі країни засвоїли уроки конференції в Лондоні в 1871 році після якої вдалося покласти край боротьбі провідних держав за сфери впливу в Чорноморському регіоні.

"Зараз ми знову спостерігаємо недалекоглядні спроби окремих держав переписати міжнародні правові норми, що встановлюють правила для використання Чорноморських проток", – цинічно зазначив представник МЗС РФ.

За словами російського чиновника, "провокації України в Керченській протоці і Азовському морі в 2018 році", які, мовляв, підтримували західні партнери, "були здатні спровокувати новий конфлікт у Чорному морі".

"Хочеться вірити, що наші західні партнери згадають події того часу і нарешті зрозуміють, що будь-які протиріччя можна вирішити лише в атмосфері взаємної поваги і виключно в рамках інклюзивної та відкритої дискусії", – заявив член команди Путіна.

Що відомо про ситуацію з водою в Криму

В анексованому Криму вкрай швидко міліють водосховища, що живлять великі міста, в результаті цихпроцесів місцеві мешканці відчувають все більший дефіцит прісної води.

Окрім того, відомо, що кримчани отримують воду за графіком через вичерпання її запасів на півострові, при цьому якщо найближчими місяцями не пройдуть рясні дощі, Крим може залишитися зовсім без води.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?