У Путіна поскаржилися на новий потужний удар з боку США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна поскаржилися на новий потужний удар з боку США

У Путіна поскаржилися на новий потужний удар з боку США
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна назвала "політичною помилкою" та потужним "ударом по європейській безпеці" рішення американської влади не повертатися у Договір про відкрите небо, з якого країна вийшла з ініціативи Дональда Трампа. З такою заявою виступив заступник керівника Міністерства закордоннихсправ РФ Сергій Рябков.

Джерело: ТАСС

МЗС РФ прокоментувало рішення США не повертатись у Договір про відкрите небо

"США зробили чергову політичну помилку, завдали нового удару по системі європейської безпеки. Ми дали їм хороший шанс, яким вони не скористалися. Вони продовжують тиражувати вигадки про якісь порушення Росією договору, що зовсім абсурдно... Немає сенсу повторювати нашу позицію - бажаючі можуть легко знайти її, але таких бажаючих немає у Вашингтоні", - наголосив представник команди Володимира Путіна.

За словами Сергія Рябкова, завершення денонсації Договору РФ безпосередньо залежить від Ради Федерації і російського президента. Як стверджує чиновник, це, можливо, відбудеться до майбутньої зустрічі Байдена і Путіна у Женеві.

Як уже згадувалося раніше, адміністрація очільника Білого дому Джо Байдена 27 травня офіційно повідомила, що не буде повертатися у Договір про відкрите небо.

Колишній лідер США Дональд Трамп заявив про вихід країни з договору у травні минулого року, залишивши можливість повернутися до його виконання, якщо і РФ буде повністю його виконувати.

Чинний президент США Джо Байден нещодавно жорстко розкритикував це рішення і називав його "недалекоглядним", та вочевидь уже змінив свою позицію.

"Держдума РФ проголосувала за денонсацію Договору про відкрите небо минулого тижня. Відтак між Росією та США у сфері контролю озброєнь залишається чинним лише договір New START - Договір про стратегічне наступальне озброєння, який продовжили ще на 5 років", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?