У Путіна пригрозили США і НАТО "судним днем" за наближення до Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна пригрозили США і НАТО "судним днем" за наближення до Криму

У Путіна пригрозили США і НАТО "судним днем" за наближення до Криму
Джерело:  online.ua

Команда російський президента Володимира Путіна звинуватила США в ухваленні рішення про наближення британського есмінця Defender до берегів окупованого Криму, за яким, як стверджують в Москві, російські літаки "скидали бомби". Спікер Кремля Дмитро Пєсков попередив Вашингтон і країни НАТО, що наступного разу Росія буде жорстко відповідати за сценарієм "судного дня".

Джерело: заява  Пєскова в ефірі російського пропагандистського каналу

Підставою для звинувачення на адресу США Пєсков назвав той факт, що в момент наближення британського есмінця до Криму нібито був виявлений розвідувальний літак США.

"Наша розвідка, звичайно, знає, хто там приймав рішення. Але, звичайно ж, я думаю, що суть подібних операцій планується все-таки у старших товаришів за океаном", - заявив Пєсков, який назвав появу британського есмінця біля берегів українського Криму "інструментом провокації".

Спікер Кремля також зізнався, що реакція Путіна на цей інцидент була дуже жорсткою. Як заявив Пєсков, Путін вважаэ, що ця "свідома, добре спланована провокація" була спрямована на те, щоб "промацати вузькі, слабкі місця" в системах реагування Росії.

У Пєскова також запитали, що станеться в разі, якщо інший корабель НАТО наблизиться до кордонів окупованого Росією українського Криму.

"Я не прихильник обговорення таких сценаріїв судного дня, але очевидно, що реакція буде жорсткою", - пригрозив Пєсков.

Обстріл британського корабля в Чорному морі

  • 23 червня Міноборони Росії заявило, що британський емінец HMS Defender увійшов в "російські територіальні води" поблизу Криму, і що російський патрульний корабель нібито скоїв попереджувальні постріли, а реактивний літак скинув бомби на його шляху.

  • Міністерство оборони Великої Британії заперечує цю інформацію.

  • Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що есмінець HMS Defender проходив через українські територіальні води, нагадавши про невизнання Британією незаконної анексії Криму.

  • В оприлюднених пізніше документах Міноборони поява есмінця HMS Defender біля берегів Криму позначена як "мирний прохід через українські територіальні води". Проходження корабля у водах Криму було продуманим рішенням британського уряду, направлене на те, щоб продемонструвати підтримку Україні, незважаючи на всі можливі ризики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?