У Путіна створюють новий літак "судного дня" на випадок ядерної війни
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна створюють новий літак "судного дня" на випадок ядерної війни

У Путіна створюють новий літак "судного дня" на випадок ядерної війни
Джерело:  online.ua

У Росії активно зайнялися створенням нового літака "судного дня". Повітряне судно створюють на базі Іл-96-400М. У разі ядерної війни на такому літаку зможуть вивезти президента - на його борту глава Кремля Володимир Путін зможе управляти збройними силами, навіть якщо всі наземні структури управління будуть знищені.

Джерело: Інтерфакс

Глава Мінпромторгу РФ Денис Мантуров підтвердив, що замовником літаків "судного дня" виступає військове відомство.

На даний момент у Росії є чотири літаки "судного дня" Іл-80, розроблених на базі Іл-86, але їх вирішили модернізувати.

"Коли виникає загроза ядерного удару, наш президент спускається під землю, сідає в метро, де є спеціальна лінія, яка буквально за 15-20 хвилин виносить його в аеропорт. Тобто станції, якими ми користуємося, - це, напевно, половина існуючого метро . На кінцевій зупинці президента вже чекає літак Судного дня ", - розповідають російські розробники.

Літак "судного дня" обладнаний системами дозаправки - він може літати протягом кількох діб. На борту є всі необхідні запаси, засоби зв'язку та управління, за допомогою яких Путін зможе керувати всіма видами збройних сил в разі ядерного удару.

"У попереднього літака дальність польоту трохи менше, ніж у нового, запас палива більше, а движки більш економічні. Це дозволить йому пролетіти більшу кількість час в повітрі, в даній ситуації це важливо, якщо наземні бази і бункери, в яких виробляють управління військами, будуть знищені ", - розповідають військові льотчики про новий літак судного дня.

Літак судного дня - що про нього відомо

Свою назву літаки "судного дня" - повітряні пункти управління військами - отримали в США. У США функції таких пунктів здійснює E-4B на базі Boeing 747 - їх у Америки чотири.

Росія, яку в США вважають одну з головних ядерних загроз миру, також має чотири літаки "судного дня". І тепер Кремль задумав створити ще два, але тільки більш вдосконалених подібних апаратів. Відомо, що радіокомплекс літака дозволить доводити накази військам, в тому числі стратегічній авіації, рухливим і шахтним пусковим установкам, підводним човнам-носіям стратегічної ядерної зброї в радіусі 6000 км.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?