У Путіна зухвало відреагували на заяву Зеленського про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зухвало відреагували на заяву Зеленського про Донбас

У Путіна зухвало відреагували на заяву Зеленського про Донбас
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна миттєво відреагувала на заяву українського лідера Володимира Зеленського про те, що вважають себе "русскими" жителям ОРДЛО потрібно їхати жити в Росії, оскільки Донбас - Україна, і ніколи не стане "російським". Скандально відома речниця МЗС РФ Марія Захарова у відповідь відправила українців, які підтримують євроінтеграцію, виїхати жити в країни НАТО і ЄС.

Джерело: Telegram Захарової

Кремль, де кожен раз запевняють, що Росія не втручається у внутрішні справи інших країн, знову показав справжнє обличчя і свої реальні інтереси в Україні. У команді Путіна вважають, що мають право вказувати громадянам України, де їм жити.

Важливо звернути увагу, що у відповідь на пропозицію Зеленського, адресовану "росіянам" окупованого Донбасу, у Путіна заявили про "ображені почуттях" жителів ОРДЛО. Правда, не озвучили "запрошення" до Росії, в черговий раз підтвердив, що люди, яким окупанти нав'язують російські паспорти, не потрібні Кремлю.

"Якщо одним можна говорити "нам в НАТО", то іншим можна говорити взагалі все, що завгодно: хоч в АСЕАН, хоч до Ліги арабських держав або Афросоюз. Якщо тим, хто відчуває себе росіянами, Зеленський пропонує виїхати, то треба бути чесним до кінця і запропонувати аналогічне тим, хто рветься в ЄС і НАТО ", - зухвало відповіла Захарова на заяву Зеленського.

Окупація Донбасу - що далі планує Путін

У Кремлі постійно стверджують, що Путін не збирається приєднувати окупований Донбас до Росії. За словами головного переговірника Кремля Донбасом Дмитра Козака, як тільки ситуація на Донбасі буде врегульована, Москва припинить незаконну видачу російських паспортів, які нав'язують українцям, щоб використовувати їх в своїх інтересах.

Але поки війна триває, а переговори по Донбасу зайшли в глухий кут. У Німеччині та Франції розробили план, який полягає в імплементації так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство, але Україна підтримує його тільки зі своїми правками. Путін же категорично наполягає на реалізації Мінських угод, але тільки в порядку, вигідному Кремлю - проведення виборів в ОРДЛО, а потім передача контролю Києву над українсько-російським кордоном. Офіційний Київ позицію не змінює - спочатку безпеку на кордоні, потім - вільне проведення виборів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?