У Раді назвали головні законопроєкти на наступний рік
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді назвали головні законопроєкти на наступний рік

У Раді назвали головні законопроєкти на наступний рік
Джерело:  online.ua

За словами першого заступника голови Верховної Ради Олександра Корнієнко, у наступному році на розгляд парламенту будуть представлені законопроєкти з децентралізації, реформи СБУ, пенсійної реформи, подвійного громадянства, а також введення економічного паспорту.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Чим займеться Рада у наступному році

Корнієнко повідомив, що розгляд законопроєкту щодо внесення змін до Конституції стосовно децентралізації повинен відбутись на початку сьомої сесії парламенту.

Він підкреслив, що реформа децентралізації повина бути закріплена у Конституції.

На початку сьомої сесії ми плануємо перейти до розгляду у другому читанні законопроекту щодо реформи Служби безпеки України. Наша держава вже має виконати взяті на себе зобов'язання перед міжнародними партнерами та перетворити СБУ на спецслужбу, яка займається передусім контррозвідувальною діяльністю, а не правоохоронною. Необхідно залишити її невластивих економічних функцій і навіть гіпотетичну можливість тиснути на бізнес. Боротьба з тероризмом та захист державної таємниці – саме на цих напрямках має зосередитись перезавантажена СБУ, - підкреслив заступник голови парламенту.

Він також відзначив, що наразі, як ніколи, актуальне проведення пенсійної реформи в Україні.

Розгляд пакету законопроєктів щодо пенсійної реформи планується почати вже у січні наступного року.

Сама накопичувальна пенсійна система може запрацювати вже у 2023 році.

Корнієнко наголосив, що парламентарії також повинні підтримати законодавчі ініціативи президента Володимира Зеленського з впровадження подвійного громадянства та введення економічного паспорту.

Введення подвійного громадянства дозволить об'єднати українців, які з різних причин у різних частинах світу. Хотілося б перейти до розгляду цих документів вже на початку наступної сесії Верховної Ради, - зазначив Корнієнко.

Важливі реформи перенесли на наступний рік

Заступник голови Верховної Ради відзначив, що розгляд законопроєкту про запровадження економічного паспорту також не можна більше відкладати.

Олександр Корнієнко (фото - korniyenko.in.ua)

2023 року мають запустити Фонд майбутніх поколінь, у якому накопичуватимуться кошти для українців, народжених після 1 січня 2019 року. Це плата за використання надр в Україні, яку діти зможуть у майбутньому використати, зокрема, для навчання, придбання житла та лікування, - пояснив Корнієнко.

Він також висловив впевненість, що у наступному році буде дано старт податковій реформі.

Відповідний законопроєкт буде зареєстрований у парламенті найближчим часом і завдяки цьому потужному документу вдасться, зокрема, знизити оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб, запровадити податок на виведений капітал та оподаткування додаткової роботи, - повідомив парламентарій.

Він додав, що скоріш за все, законопроєкт щодо податкової реформи буде прийнятий вже на весні наступного року, оскільки очікується, що сама система повинна запрацювати вже у 2023 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?