У Раді пропонують прив'язати СІМ-картки до паспорту
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді пропонують прив'язати СІМ-картки до паспорту

У Раді пропонують прив'язати СІМ-картки до паспорту
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді попередньо вивчають новий законопроєкт, який передбачає посилення регулювання у галузі мобільного зв’язку - зокрема введення реєстрації за паспортом.

Джерело: Рада

За офіційними даними, парламентський комітет з питань цифрової трансформації напередодні отримав відповідний документ. У ньому говориться саме про реєстрацію користувача відповідних послуг.

“Вже зараз багато хто користується Інтернет-банкінгом, отримує виписки на свої мобільні телефони, замовляє товари та послуги онлайн. Разом з цим зростають і ризики шахрайства. Внаслідок викрадення телефонів, у пам'ять яких були внесені персональні дані, виникають прикрі ситуації з банківськими рахунками”, - зазначили у комітеті.

У документах згадується ідентифікація кінцевого користувача в постачальника послуг у порядку, який передбачено правилами надання послуг.

“Зважаючи на те, що більшість абонентських номерів сьогодні вже “прив'язані” до конкретних осіб через банківські послуги, реєстрація у постачальників електронних комунікаційних послуг є лише формальністю. В той же час вона створить умови для застосування надійного захисту абонентів від шахрайських схем”, - коментують у парламентському відомстві.

Згідно з текстом законопроєкту, рішення буде імплементовано не миттєво, а поступово - з чітко визначеним заздалегідь перехідним періодом.

“Враховуючи значну кількість абонентів, які отримують електронні комунікаційні послуги без укладення договору у письмовій формі, законопроєктом пропонується надати перехідний період до 1 січня 2025 року під час якого абоненти, які отримували електронні комунікаційні послуги на підставі договору, укладеного до набрання чинності цим Законом в будь-якій іншій формі, без ідентифікації у постачальника електронних комунікаційних послуг зможуть ідентифікуватися”, - говориться у пояснювальній записці до законодавчої ініціативи.

Відзначається, що питання набуло загальнонаціональної важливості, оскільки станом на 2021 рік серед громадян України 85% користувачів послуг з мобільного зв’язку - анонімні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?