В компанії Apple спалахнув гучний секс-скандал
Категорія
Технології
Дата публікації

В компанії Apple спалахнув гучний секс-скандал

В компанії Apple спалахнув гучний секс-скандал
Джерело:  online.ua

В Apple неочікувано для всіх розгорівся резонансний скандал після того, як Ешлі Ґйовік, яка працює в компанії на посаді старшої менеджерки інженерних програм, у своїх соціальних мережах розповіла про домагання та прояви сексизму в офісі. Керівництво корпорації вирішило відправити її у безстрокову відпустку.

Джерело: The Verge

Що відомо про гучний скандал в Apple

Згідно з останніми даними, технологічний гігант уже розпочав розслідування ситуації. Що важливо розуміти, за словами Ешлі Ґйовік, вона скаржиться на цю ситуацію уже не перший місяць.

Варто звернути увагу на те, що серед скарг Ґйовік були, зокрема, багаторічний прояв сексизму на робочому місці, сексуальні домагання та небезпечні умови праці.

Також відомо, що на період розслідування компанія озвучила пропозицію пройти програму психологічної допомоги співробітникам і взяти відпустку через хворобу.

"Я сказала їм, що це не має сенсу, і наполягала на тому, щоб вони поговорили з моїм керівництвом і встановили контроль і кордони. Я додала, що, якщо не буде іншого виходу, нехай мені нададуть оплачувану адміністративну відпустку. Очевидно, вони не зробили жодних спроб поговорити з моїм начальством, і замість цього відправили мене у відпустку", - розповіла Ешлі Ґйовік.

Окрім того, наголошується, що команда зі зв'язків зі співробітниками рекомендувала не користуватися корпоративним месенджером та не зустрічатися з іншими жінками компанії з приводу їх стурбованості політикою Apple.

Не можна не звернути увагу на те, що подібні скарги від працівниць компанії надходили й раніше. Однак керівництво технологічного гіганту зазвичай їх ігнорувало, оскільки не бачило причин для занепокоєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?