У Раді вказали на суперечливість планів Росії щодо ескалації у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді вказали на суперечливість планів Росії щодо ескалації у війні

У Раді вказали на суперечливість планів Росії щодо ескалації у війні
Джерело:  online.ua

Російський режим Володимира Путіна не вирішив, як саме використати нову кризу в протистоянні з Україною, вважають у Верховній Раді.

Джерело: 24 канал

За словами Романа Костенка — секретаря комітету парламенту з питань нацбезпеки та оборони, у Кремлі наразі вдаються до будь-яких дій, аби не гарантувати дотримання режиму припинення вогню.

Водночас російська сторона не можу вирішити, чи повинно передбачати перекидання військ до українського кордону реальні наміри щодо наступу.

Політик зауважив, насправді ж РФ хоче перш за все іншим шляхом скористатися сьогоденним загостренням. Наразі режим перевіряє, наскільки тандем України та Заходу здатний протистояти.

“Я думаю, що сама Російська Федерація зараз не знає безпосередньо, чи піде у наступ”, - наголосив Коваленко.

Він вважає, наміри російської сторони залежать від великої кількості факторів. Серед них:

  • внутрішня ситуація в Україні (до якої належить реакція військового та політичного керівництва на розвиток ситуації);

  • спроможність безпосередньо російського режиму;

  • політика Росії щодо інших країн;

  • політика міжнародних партнерів офіційного Києва.

“Вони теж розуміють, що їхні збройні сили не є найкращими, попри те, що у них багато модернізованого радянського озброєння, але з ним не можна конкурувати”, - резюмував посадовець.

Також Коваленко звернув увагу на розрахунок української сторони виключно не допомогу дипломатичного характеру від партнерів. Перш за все оборона держави — це справа Збройних сил, власних ресурсів та спецслужб.

Загострення між Україною та Росією

Протистояння на Донбасі та дипломатичній арені загострилося за кілька останніх тижнів. У зоні бойових дій підрозділи ЗСУ зазнають втрат, а Росія одночасно тисне на Київ та звинувачує в агресії.
Російські війська розпочали у березні нібито навчання — уздовж всього українського кордону та навіть у Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?