У Раді знову побилися народні депутати — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді знову побилися народні депутати — відео

У Раді знову побилися народні депутати — відео
Джерело:  online.ua

17 червня під час голосування у Верховній Раді виникла бійка між депутатами партій "Слуга народу" і ОПЗЖ. Все почалося після слів депутата Микити Потураєва про те, що народ повинен розстріляти ОПЗЖ, щоб завершити епоху бідності.

Джерело: трансляція засідання Ради

Бійка в Раді сталася під час розгляду законопроєкту про реформу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Але причиною конфлікту став не цей закон, а висловлювання глави комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва.

"Тут запитували, коли закінчиться епоха бідності. А закінчиться вона, коли закінчиться епоха брехні. А закінчиться вона тоді, коли повсталий народ витягне цю фракцію, сукупний статок якої можна порівняти з річним бюджетом України, і розстріляє", - сказав Потураєв.

Миттєво до трибуни ВР підійшли представники фракції ОТЗЖ, до яких і звертався глава комітету.

Тищенко та Кива побилися в Раді через слова про розстріл ОПЗЖ

За хвилину до депутатів ОПЗЖ біля трибуни приєдналися нардепи від "Слуги народу" і почалася тиснява. У ній зіткнулися Микола Тищенко та Ілля Кива - спочатку вони штовхали один одного, а після зчепилися в епічній сутичці.

Бійка Тищенко та Киви - відео:

Спікеру Ради Дмитру Разумкова довелося перервати засідання.

"Шановні колеги, хочу до всіх звернутися в цьому залі. Давайте думати, що ми і коли говоримо. Нас дивляться люди, які нас сюди обирали. Щоб нам не червоніти, коли каденція закінчиться. Повертаємося до роботи", - зазначив Разумков.

Потураєв вибачився за слова про розстріл ОПЗЖ

Після бійки Потураєв вибачився за свої слова.

"Мої слова були сприйняті як образа і навіть заклик до насильницьких дій. Я за це приношу глибоке вибачення. Я переконаний, що в цьому залі ніхто не заслуговує на будь-які репресії", - сказав нардеп.

Але у ОПЗЖ хочуть розправи над "слугами". Лідери цієї партії в соцмережах вже загрожують Потураєву тюремним терміном за заклик до масового вбивства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?