У Росії ліквідували полковника-спецпризначенця. Що відомо
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії ліквідували полковника-спецпризначенця. Що відомо

Ліквідація Кленкова
Джерело:  online.ua

У Підмосков'ї вранці 16 жовтня застрелили 44-річного заступника начальника однієї із військових частин полковника Микиту Кленкова.

Головні тези:

  • Полковника-спецпризначенця Микиту Кленкова застрелили в Підмосков'ї, він повернувся з війни проти України тиждень тому.
  • Стрілець випустив вісім куль у машину полковника біля села Меленки, після чого втік.
  • Hjcsqcmrs пропагандисти пишуть про аналогію між вбивством Кленкова та Киви, які зазнали покарання за свої дії.

Ліквідація російського полковника Кленкова під Москвою

Невідомий вистрілив у машину Кленкова на дорозі у селі Меленки Солнєчногорського міського округу Московської області.

Кленков загинув на місці, його джип продовжував рух, поки не врізався у паркан будинку.

РосЗМІ пишуть, що стрілець чекав Кленкова на в'їзді в Меленки. Як тільки він побачив машину — відкрив вогонь із пістолета. Загалом він випустив вісім куль у машину полковника.

Є дані, що Микита Кленков служив в одному з підрозділів російських спецпризначенців. Він повернувся з війни Росії проти України тиждень тому.

Після вбивства полковника ЗС РФ поліцейські почали розшукувати пішохода. За основною версією вбивця дістався до села Меленки пішки.

У перші години правоохоронці запровадили план "Перехоплення" — вони зупиняли всі автомобілі та доглядали їх. 100% із них виявилися "чистими", належали мешканцям села.

Стрілець прийшов до села, де жив військовослужбовець, пішки через ліс. Аналогічним чином діяв кілер, який застрелив колишнього українського депутата Ківу у грудні 2023 року — кулі влучили у груди та голову, пишуть російські пропагандисти.

СБУ прокоментувала ліквідацію Киви

Колаборанта й держзрадника Іллю Киву вбили в Московській області під час прогулянки. CБУ вперше прокоментувала ліквідацію злочинця.

Там зазначили, що СБУ проводить дуже багато успішних спецоперацій, зокрема і тих, які несуть заслужене покарання воєнним злочинцям і ворогам України.

Василь Малюк неодноразово підкреслював, що вороги України обов’язково будуть відповідати за свої злочини: і перед Богом, і перед українським народом — по закону і по моралі. Ситуація з ліквідацією Іллі Киви лише підтверджує ці слова, — зазначили в СБУ.

Також у Службі Безпеки зазначили, що всі деталі спецоперацій СБУ суспільство дізнається після Перемоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?