У Росії назвали причину затримання українського режисера Лавренчука
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії назвали причину затримання українського режисера Лавренчука

У Росії назвали причину затримання українського режисера Лавренчука
Джерело:  online.ua

У Таганському районному суді Москви заявляють, що головного режисера Одеської опери Євгена Лавренчука, нещодавнє затримання якого в Італії набуло розголосу, звинувачують у шахрайстві. Саме цей суд ухвалив відповідне рішення про заочний арешт, повідомили російським журналістам у судовій інстанції. 

Джерело: ТАСС

У суді не зазначили які саме претензії пред'являються українцю, але вказали, що рішення про арешт ухвалили ще в липні минулого року, а також уточнили:

Таганський суд Москви задовольнив клопотання слідства про заочний арешт Лавренчука Євгена Вікторовича, обвинуваченого за ч. 3 ст. 159 КК РФ (Шахрайство у великому розмірі).

Напередодні речник українського МЗС Олег Ніколенко зазначив, що 31 грудня Лавренчука відвідав консул, який спільно з адвокатом наразі намагається з'ясувати в місцевих правоохоронців причини затримання.

Нашого громадянина відвідав консул. Умови його тримання під вартою прийнятні, стан здоров‘я задовільний, – зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, у спеціально створеній з приводу затримання Facebook-спільноті Free Eugene Lavrenchuk кажуть, що воно відбулося перед посадкою у Львів. Чоловік перебував у Неаполі, де його, власне, й затримали, транзитом.

Чоловік перебуває в місцевому СІЗО починаючи з 17 грудня. Та за законами країни, його мають право утримувати там не довше 60 днів.

Перша українська школа театру та кіно

Заяву суду російським журналістам підтверджують також повідомлення у мережі, згідно з якими російська сторона наполягає на тому, що Лавренчук вісім років тому скоїв на території Росії кримінальне правопорушення, що стосується фінансових махінацій.

Сам режисер наразі ніяких публічних заяв не зробив, востаннє у мережі 15 грудня він писав, що летить з Ізраїлю до Неаполя (Італія).

Євген Лавренчук є колишнім головним режисером Одеського національного академічного театру опери та балету. Крім того, він заснував та очолив, обійнявши посаду ректора, Першу українську школу театру та кіно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?