У Росії погрожують кримінальною справою за носіння нової форми збірної України
Категорія
Спорт
Дата публікації

У Росії погрожують кримінальною справою за носіння нової форми збірної України

У Росії погрожують кримінальною справою за носіння нової форми збірної України
Джерело:  online.ua

На території Російської Федерації людям, які вдягнуть на себе оновлену форму національної збірної України з футболу, може загрожувати кримінальна відповідальність.

Джерело: Спорт24

За словами процитованого російськими медіа адвоката Ігоря Бушманова, “проблема” для РФ криється у контурі мапи України у визнаних міжнародних кордонах - із окупованим наразі Кримом.

Російський режим затвердив на законодавчому рівні заборону так званого “відчуження” територій, під що тепер підпадають будь-які заклики про те, що Крим - це Україна.

“Якщо хтось одягне цю футболку на території РФ, то такі дії можуть бути розцінені як сепаратизм - публічні заклики до здійснення діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності РФ. Ці дії будуть розглянуті відповідно до статті 280.1. КК РФ”, - наголосив юрист.

Передбачається, що для першого порушення особі загрожує адміністративна відповідальність. Вдруге це вже буде розцінено в кримінальному напрямку, максимальне покарання за яким несе до 4 років позбавлення волі. Якщо дії спричинені із залученням медіа чи особистого блога, термін ув’язнення потенційно збільшується до 5 років.

“Говорячи простою мовою, уболівальникам не варто одягати цю футболку збірної України на території РФ. В іншому випадку вони можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності, а в разі повторного правопорушення - до кримінальної терміном до чотирьох років”, - стверджує адвокат.

Нова форма збірної України

Росія на спортивному і політичному рівні вже спровокувала новий скандал, пов’язаний із формою національної української команди. Наприклад, в РФ це назвали прив’язуванням спорту до політичної позиції - і з такими заявами перш за все виступили самі кремлівські політики.

Також російська сторона посилалася на те, що побідні зміни нібито не пропустить безпосередньо УЄФА, оскільки нова форма буцімто порушує міжнародні правила. Утім, континентальна футбольна асоціація підтримала Україну та офіційно підтвердила, Що жодних порушень тут немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?