УЄФА поставила РФ на місце щодо обурення через форму України на Євро-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА поставила РФ на місце щодо обурення через форму України на Євро-2020

УЄФА поставила РФ на місце щодо обурення через форму України на Євро-2020
Джерело:  online.ua

Представники УЄФА відповіли російській стороні на критику нової форми національної збірної України з футболу, яка буде презентована “в бою” вже на матчах Євро-2020 у червні.

Джерело: Спорт-Экспресс

Згідно з оприлюдненим коментарем, футбольна організація Європи не бачить жодних суперечок у використанні оновленої форми, яку відзначили мапою держави зі збереженою територіальною цілісністю.

“Футболка національної збірної України (і всіх інших команд) на Євро-2020 затверджена УЄФА відповідно до застосованими правилами стосовно екіпірування”, - цитують відповідь у російському виданні.

Нова форма збірної України

Нове екіпірування футболістів має силует кордонів України - з окупованим Кримом, Донецьком і Луганськом. Також на формі згадані національні гасла “Слава Україні!” та “Героям Слава!”.

“Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода підтримуватиме їх у кожному матчі. Це надзвичайно важливо і для футболістів, які дуже хвилюються і мріють виступити якнайкраще на Євро-2020, і для мільйонів наших вболівальників, які вірять у команду Андрія Шевченка”, - наголосив напередодні Андрій Павелко, голова Української асоціації футболу.

Реакція Росії на форму України

У російській владі майже миттєво відреагували на зміну офіційної форми та висловили сподівання, що УЄФА не дозволить її нібито використовувати через порушення правил.

За словами депутата держдуми Дмитра Свищова, ця форма говорить про висловлювання політичної позиції.

“Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це висловлення якоїсь політичної позиції, яка відрізняється від позиції нашої країни… Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях.
УЄФА повинен відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям”, - стверджує кремлівський посадовець.

Утім, національні гімни на кожному матчі, ймовірно, не є, на його думку, політичними позиціями.
Також напередодні підтримав сподівання на заборону президент Російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков.

“В УЄФА обов'язково на це відреагують і заборонять форму. Є регламент, де чітко прописано, які символи і прапори можна зображувати. На тренувальній формі вони можуть так зробити, а на бойовій не мають права”, - вважав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?