МЗС відреагувало на закиди РФ проти нової форми збірної
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відреагувало на закиди РФ проти нової форми збірної

МЗС відреагувало на закиди РФ проти нової форми збірної
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ оголосили, що Україна як держава не буде терпіти безпідставні закиди щодо нової форми національної збірної, оскільки нововведення прямо пов’язані із символами країни.

Джерело: Twitter

За словами міністра Дмитра Кулеби, він задоволений від оновлення форми національної збірної.

“Мені дуже подобається нова форма нашої збірної. Всім, хто почав на неї шипіти, бо ріжуть око міжнародно визнані кордони чи офіційне вітання нашої держави, можу сказати одне: ми не дозволимо ображати наші національні символи. Слава Україні! Разом до перемоги!” - резюмував дипломат.

Напередодні відбулася презентація оновленої форми футбольної збірної, яку прикрасили гаслами “Слава Україні!” - “Героям Слава!”, а також силуетом державних кордонів - зокрема з окупованими Кримом, Донецьком, Луганськом.

“Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода підтримуватиме їх у кожному матчі. Це надзвичайно важливо і для футболістів, які дуже хвилюються і мріють виступити якнайкраще на Євро-2020, і для мільйонів наших вболівальників, які вірять у команду Андрія Шевченка”, - оголосив напередодні голова Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Реакція Росії на нову форму

В російському уряді та одночасно футболі оновлення відповідним чином української форми назвали нібито висловлюванням політичної позиції, чого не має бути у спорті.

Утім, пізніше на офіційному рівні виступила УЄФА, яка підтвердила погодженість нововведень у вигляді національної команди України.

“Футболка національної збірної України (і всіх інших команд) на Євро-2020 затверджена УЄФА відповідно до застосованими правилами стосовно екіпірування”, - заявили на рівні континентальної організації.

Водночас українську сторону у цьому скандалі, спровокованому Росією, підтримали інші держави-партнери.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?