У Росії вже полюють на Путіна — Світан
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії вже полюють на Путіна — Світан

Володимир Путін
Джерело:  24 канал

За словами військового аналітика, льотчика інструктора, полковника ЗСУ у запасі Романа Світана, на кремлівської диктатора Володимира Путіна вже полюють всередині самої Росії. 

Головні тези:

  • В Росії уже відбуваються спроби полювання на Володимира Путіна за словами експерта Романа Світана.
  • У країні-агресорі велика кількість служб та сил протидії, які можуть запустити безпілотник для атаки на резиденцію Путіна.
  • Охорона Путіна ретельно моніториться, кожен його крок контролюється спецслужбами. Його кортеж супроводжується зброєю та професійними стрільцями.
  • Полювання на Путіна в середині Росії може мати серйозні наслідки для політичної стабільності країни та відносин з міжнародними партнерами.
  • Наразі відсутні прямі докази спроб замахів на Путіна, але наявність спроб полювання вимагає посилення заходів безпеки навколо російського лідера.

Що вказує на полювання на Путіна у Росії

Зокрема, Світан прокоментував встановлення ще однієї ЗРК "Панцир-С1" поряд із резиденцією кремлівського диктатора на Валдаї.

Безпілотникам, що запущені з України, можливо, недоцільно туди летіти. Водночас на Путіна полює багато служб, зокрема всередині Росії дуже багато сил протидії, які можуть запустити безпілотник із території країни-агресора, - підкреслив Світан.

За його словами, у Росії без проблем можна придбати FPV-дрон перетворити його на безпілотник-камікадзе для спроби атаки по резиденції Путіна.

На Путіна активно полюють всередині Росії
Володимир Путін

Також експерт додав, що "Панцир-С1" добре спрацьовує проти дронів.

Що відомо про спроби замахів на Путіна

За словами експрацівника СБУ Івана Ступака в ефірі "Київ24", кремлівського диктатора Володимира Путіна дуже ретельно охороняють.

Охороняється Путін дуже ретельно. Всі його резиденції охороняються. І його охорона постійно моніториться на спосіб життя. Мова йде не про Федеральну службу охорони, а є Служба безпеки президента, яка знаходиться безпосередньо поруч з ним. І цих людей перевіряють, щоб у них не з’явились випадково якісь великі борги. Наприклад, в онлайн-казино програвся, і він є таким чином потенційно вразливий для вербування, - підкреслив Ступак.

Він зазначив, що всі охоронці Путіна мають при собі зброю.

Кортеж Путіна супроводжує окремий мікроавтобус з достатньо великою кількістю професійних стрільців, є також група тактичної підтримки.

Тобто у випадку нападу на кортеж, ця група може вести стрілецький вогонь, маючи багато набоїв, певний час доки не підійде допомога. Там дуже серйозні фахівці сидять. Тому виклики дуже серйозні. Також присутня велика кількість охорони і на нарадах Путіна з його найближчим оточенням. Він сидить за столом зі своїм найближчим оточенням, яких знає 20+ років. На столі немає нічого - ні пляшки, ні стаканів, ні жодних важких предметів. І за спинами стоять люди - це співробітники Федеральної служби охорони, Служби безпеки президента, які готові в будь-яку секунду втрутитися і застрелити, хто з цих генералів в якийсь момент "підстрибне" і спробує створити загрозу для Путіна. Путін тримається від усіх на відстані. Охорона дійсно дуже серйозна, - пояснює колишній посадовець СБУ.

Він зауважив, що резиденції Путіна охороняються посилено весь час, не залежно від того, чи є там диктатор. Охорона навіть не знає, коли глава Кремля залишає резиденцію і коли повертається.

Щодо того, чи були все ж спроби замахів на очільника РФ, зазначив, що "зовнішніх підтверджених фактів того, що на Путіна колись готувались замахи, і вони були на серйозному рівні попереджені", немає.

Навіть якби російська преса про це не розказувала, ми не бачили у відкритому доступі прямо або опосередковано якісь каральні заходи, наприклад, стосовно якихось російських генералів або російських олігархів, які намагалися вчинити замах. Від західної преси такої інформації не було, - зазначає Ступак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?