У Росії заявляють про загрозу з боку "гей-націоналістів"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії заявляють про загрозу з боку "гей-націоналістів"

ЛГБТ в Росії

Російська влада почала заявляти про загрозу так званого “гей-націоналізму” із залученням представників ЛГБТ-спільноти. 

Головні тези:

  • Російська влада почала активно висвітлювати загрозу гей-націоналізму та гендерного екстремізму, пов'язуючи її з представниками ЛГБТ-спільноти.
  • Заступник глави мінюсту Росії називає представників ЛГБТ-спільноти 'персонажами' та обвинувачує їх у втягуванні у 'гендерний екстремізм' та 'гей-націоналізм'.
  • За аналізом Мін'юсту, ідеологія ЛГБТ-спільноти руйнує моральні устої російського суспільства, що відображається в їхній 'екстремістській діяльності'.
  • Термін 'гей-націоналізм' використовується російським чиновником як аналогія 'квір-націоналізму', що означає усвідомлення квір-людьми себе як окремої нації.
  • Стверджується, що дії представників ЛГБТ-спільноти є закликами до 'відкритої гендерної війни', що відображається в 'ідеологічних схемах та екстремістських проявах'.

У Путіна вигадали новий привід для придушення представників ЛГБТ-спільноти

Зазначається, що заступник глави мінюсту країни-агресорки Олег Свириденко на Петербурзькому міжнародному економічному форумі заявив, що представники ЛГБТ нібито легко втягуються в "гендерний екстремізм" і "гей-націоналізм".

Аналіз усіх наявних матеріалів привів Мін'юст до висновку, що основою, яка об'єднує міжнародне співтовариство, є ідеологія, що руйнує моральні підвалини російського суспільства, - заявив російський чиновник.

В Росії звинувачують представників ЛГБТ в екстремістській діяльності

Свириденко стверджує, що представники ЛГБТ-спільноти нібито легко втягуються в якусь екстремістську діяльність.

При цьому, заступник міністра називає цих людей "персонажами".

З посиланням на неназваних аналітиків Свириденко наполягає: ЛГБТ - носії "сирітствуючих ідеологічних схем і екстремістських проявів у формі гендерного екстремізму і гей-націоналізму".

Це все призводить і в цих усіх діях містяться заклики до відкритої гендерної війни, - йдеться у матеріалі видання.

"Агентство. Новости", проаналізувавши промову Свириденка, стверджує, що застосований ним термін "гей-націоналізм" зустрічається в англомовних джерелах як "квір-націоналізм".

Наприклад, так позначають усвідомлення квір-людьми себе як окремої нації.

Олег Свириденко - куратор боротьби з "іноагентами" в Мін'юсті, - підкреслюється у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?