У розвідці Британії дізнались ім'я організатора ліквідації Пригожина
Категорія
Світ
Дата публікації

У розвідці Британії дізнались ім'я організатора ліквідації Пригожина

У розвідці Британії дізнались ім'я організатора ліквідації Пригожина
Джерело:  online.ua

За інформацією представників британської та української розвідки, до ліквідації ватажка терористичної ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина може бути причетний генерал-майор ГРУ Андрій Авер’янов, який і раніше займався ліквідацією небажаних для Кремля цілей.

Джерело:  inews

Що відомо про причетність ГРУ до ліквідації Пригожина 

Зазначається, що за інформацією із посиланням на дані британської розвідки, ім'я Авер’янова пролунало в Росії після падіння літака Пригожина.

 Крім того, цей ГРУшник "затаїв давню образу" на Пригожина, а зараз він може взяти на себе управління операціями "вагнерівців" в Африці.

Джерело видання, яке раніше працювало в російській розвідці, зазначило, що Авер’янов "курував проведену операцію" і також відповідав за заміну бойовиків Вагнера в Африці на 20 тисяч російських військових.

У той же час, за словами співрозмовника британського видання з української розвідки, в СБУ вважають Авер’янова причетним до падіння літака Пригожина.

Що відомо про змову Путіна та Авер’янова проти Пригожина

Втім, офіційно у цьому можуть звинуватити пілота приватних джетів, аби приховати зв’язок із Кремлем.

За словами журналіста-розслідувача з Bellingcat Христо Грозєва, Авер'янов стояв поруч з Путіним під час зустрічі з африканськими лідерами на початку серпня.

Диктатор представив його як "людину, яка відповідатиме за безпеку на вашому континенті". Втім, Грозєв нагадав, що Авер’янов десятиліттями відповідав у ГРУ за "замахи на конкурентів, незгодних і "зрадників".

Журналісти-розслідувачі заявляють, що Авер’янов очолює військову частину ГРУ 29155, яка несе відповідальність за підрив складів боєприпасів у чеському селищі Врбетіце, отруєння Сергія Скрипаля та інші гучні закордонні операції спецслужб країни-терориста.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?