У румунському лісі знайшли скарб із тисячами середньовічних монет
Категорія
Світ
Дата публікації

У румунському лісі знайшли скарб із тисячами середньовічних монет

У румунському лісі знайшли скарб із тисячами середньовічних монет
Джерело:  online.ua

Група шукачів скарбів, озброєних детекторами металу, виявила в лісі на заході Румунії цілий казан закопаних монет. Їх передали до мерії міста Ноджорид на заході Румунії.

Джерело: Live Science

У румунському лісі знайшли скарб із тисячами середньовічних монет

Загалом група розкопала понад 4860 монет, серед яких угорські денарії та три срібні талери. Точну кількість визначити не можуть, оскільки деякі з них міцно склеєні разом. Також серед знахідок – керамічний горщик, в якому й знаходилися середньовічні гроші.

Деталі відкриття

Рауль Влад Сута, один із шукачів металу, який зробив знахідку, детально описав, як він і двоє його товаришів знайшли монетний скарб: "Я отримав короткий, але стабільний сигнал [на металодетекторі], і взявся за лопату. Я помітив маленьку срібну монету, ніби її витягли з моєї кишені. На невеликій глибині з'явилося ще кілька монет. Слідування за сигналами привело нас до того, що виглядало як горловина посудини".

Монети були випущені між 1500 і 1550 роками, під час правління Уласло II (який жив у 1456-1516 роках), також короля Чехії, Угорщини та Хорватії. Згідно з повідомленням у Facebook, скарб разом із керамічним горщиком важить майже 4,5 кілограма.

Мисливці за скарбами передали свою здобич мерії міста Ноджорид на заході Румунії, дотримуючись закону, згідно з яким кожен, хто знаходить предмети, що мають потенційну цінність, повинен повідомити про це місцеву мерію або музей протягом 72 годин з моменту знахідки. З тисяч монет лише чотири не вдалося ідентифікувати.

Наразі немає жодної додаткової інформації про те, чому монети були закопані саме там.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?