У Save Ukraine пояснили, навіщо насправді РФ викрадає українських дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

У Save Ukraine пояснили, навіщо насправді РФ викрадає українських дітей

діти
Джерело:  online.ua

Засновник Save Ukraine Микола Кулеба розповів, що російські окупанти викрадають дітей з окупованих територій України і для того, щоб заробити на них гроші, зокрема продаючи органи.

Навіщо насправді РФ викрадає українських дітей

Кулеба повідомив, що вже сьогодні можна бачити в соціальних мережах, росіяни відкрито висловлюються, і не тільки в соціальних мережах, а навіть по російському телебаченні, політики розповідають, що українці заслужили того, щоб бути вбитими.

Тому на цьому тлі я навіть не сумніваюся, що в Росії є певні організації, групи, які роблять бізнес, продаючи органи. Про переливання крові я не можу вам сказати. У нас немає підтверджених фактів, — повідомив він.

Засновник Save Ukraine підкреслив, що про більшість злочинів можна буде дізнатися лише після закінчення війни.

Після того, як я побачив, що відбувалося в Бучі, в Ірпені, у мене немає навіть жодних сумнівів, що сьогодні на окупованих територіях наші військові, діти, наші сім'ї, можуть бути використані для проведення будь-яких досліджень. І йдеться не лише про кров, але й органи і так далі. Для росіян це просто бізнес, — сказав він.

Кулеба привів приклад російського політика Сергія Миронова, який пов’язан з викраденням дітей.

Уявіть собі, дружина Миронова, по суті, керівника путінської партії, в якої він уже четвертий чоловік, а вона в нього там уже п'ята дружина, їде на Херсонщину і краде дітей. Вони візьмуть українську дитину із сиротинця, і сьогодні в Москві ця дитина українська, маючи вже громадянство Росії й інше прізвище, виховується в цій сім'ї. Що це для цієї сім'ї? От для мене це трофей. Просто він, знаєте, як зброю чи шматок чогось там забрав собі цю дитину. От яка мета? Я не розумію мотивацію цієї людини, окрім цієї, — сказав він.

Микола Кулеба також сказав, що росіяни просто “трофеять” дітей.

От дивіться, в мене є трофей, я вирощую. Це ж не з любов'ю, розумієте? Окей, рятую, але кого? Як об'єкт чого? Це не може бути мотивація з любові. Це мотивація з ненависті. Навіть якщо він говорить “я рятую від нацистів”, це що? Бо для мене усиновлення дитини — це акт любові. Для того, щоб цю дитину зробити щасливою в моїй родині. Без якихось політичних чи інших підтекстів, — додав він.

А тут цю дитину, забирають з України, як трофей. Так, щоб її врятувати, але це трофей. Тобто так само, як Путін погладжує Марію Львову-Бєлову (уповноважена при президентові РФ з прав дитини — ред.), злочинницю, і каже, що вона молодець. Бо ще одну викрадену з Маріуполя дитину вона забрала в сім'ю, а інших пороздавала по сім'ях своїх знайомих, — зазначив Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?