У Сенаті назвали ймовірні терміни схвалення допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Сенаті назвали ймовірні терміни схвалення допомоги Україні

Конгрес США
Джерело:  CNN

За словами представника Демократичної партії у Сенаті США Кріса Мерфі, верхня палата американського парламенту може ухвалити запит на фінансування допомоги Україні вже у середині наступного тижня.

Що відомо про терміни ухвалення Сенатом США допомоги Україні

Зазначається, що увечері у неділю, 11 лютого, у Сенаті провели процедурне голосування і схвалили проведення фінального розгляду питання фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню у розмірі 95 млрд євро.

Сенат працює над законопроектом упродовж цих вихідних, але до остаточного голосування можуть минути ще декілька днів. Він спершу подолав критичний поріг у 60 голосів для просування законопроєкту, тоді провів ще одне процедурне голосування у п'ятницю й дебати у суботу.

Що далі і які ризики

У разі ухвалення у Сенаті законопроєкт перейде на розгляд до Палати представників, де велика кількість представників Республіканської партії погрожують заблокувати його.

Законопроєкт може просуватися швидше, якщо демократи і республіканці домовляться про прискорення його розгляду. Але поки що такої домовленості не досягнуто.

Сенат у неділю проголосував за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту H.815, який передбачає виділення $95 мільярдів, зокрема, на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

Таким чином, процес ухвалення законопроєкту просувається далі за процедурою. Наступним кроком має стати голосування по суті законопроєкту у вигляді, який він має зараз. Для цього потрібна підтримка щонайменше 51 законодавця.

Очікується, що голосування з цього питання відбудеться впродовж ближчих днів, оскільки за правилами, має пройти не менше 30 годин після припинення дебатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?