У Сенаті США проголосували за фінальний розгляд проєкту допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Сенаті США проголосували за фінальний розгляд проєкту допомоги Україні

Сенат США
Джерело:  online.ua

Сенат США в рамках так званого процедурного голосування погодився провести фінальний розгляд проєкту фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. 

У Сенаті погодились остаточно розглянути питання допомоги Україні

Зазначається, що представники Сенату розглянули правки до законопроєкту щодо допомоги Україні та Ізраїлю і провели процедурне голосування щодо фінального голосування.

Пакет включає 60 млрд доларів для України, 14 млрд доларів на допомогу в галузі безпеки Ізраїлю, 9 млрд доларів на гуманітарну допомогу для сектору Газа, Західного берега та України та 4,8 млрд доларів на підтримку союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні, враховуючи Тайвань.

Чи може Трамп завадити допомозі Україні з боку США

Експрезидент США Дональд Трамп розкритикував законопроєкт щодо виділення 95 млрд доларів допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

На його думку, США не мають роздавати гроші, а лише позичати.

З цього моменту – чуєте, Сенат? – ніяких грошей жодній країні у формі іноземної допомоги, якщо це не позика, а просто як роздача, - заявив Трамп у соцмережах.

При цьому колишній президент США зазначає, що відповідні позики можна надавати країнам-партнерам на надзвичайно вигідних умовах.

Їх можна позичити на надзвичайно вигідних умовах – наприклад, без відсотків і на необмежений термін, але однак – позичити. Угода повинна бути (на умовах!), що США допомагають вам як державі, але якщо ця країна, якій ми допомагаємо, коли-небудь повернеться проти нас або в майбутньому стане багатою, позику потрібно буде виплатити, і гроші повернуться до США, - пояснює Трамп.

При цьому у якості прикладу, як зазначають журналісти видання Newsweek, Трамп навів саме Україну.

Як приклад, скажімо, ми даємо всі ці гроші. Ми вже вклали в Україну понад 200 млрд, а вони можуть укласти договір з Росією протягом наступних трьох тижнів і раптом не захочуть мати з ними справу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?