У Сербії відповіли на звинувачення Кремля щодо "постачання" ракет ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сербії відповіли на звинувачення Кремля щодо "постачання" ракет ЗСУ

У Сербії відповіли на звинувачення Кремля щодо "постачання" ракет ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами очільника Міністерства закордонних справ Сербії Івіца Дачича, його країна не постачала зброю українській армії, у чому Белград звинувачує влада РФ.

Джерело:  The Guardian

Сербія заперечує заяву Росії про постачання боєприпасів Україні

Я можу сказати це, тому що моє міністерство дає дозвіл на експорт зброї... Сербія не постачає військове обладнання в жодну країну, що, на нашу думку, може бути проблематично в будь-якому випадку, - стверджує Івіца Дачич.

Варто зазначити, що його заява пролунала у відповідь на публічні звинувачення офіційної представниці МЗС Росії Марії Захарової.

Скандальна російська дипломатка скаржилася на те, що влада Сербії нібито передала тисячі ракет Збройним силам України для продовження боротьби з армією РФ.

Поплічниця Путіна також заявила, що можливе озброєння України є "серйозним питанням" для сербсько-російських відносин.

Що відомо про можливу допомогу від Сербії для ЗСУ

Іноземні журналісти дізналися про те, що державний збройовий завод Сербії передав Україні близько 3500 снарядів для реактивних систем залпового вогню "Град".

Окрім того, зазначається, що ракети калібру 122 мм нібито змогли передати ЗСУ через Туреччину і Словаччину.

Очільник Міноборони Сербії Мілош Вучевич категорично заперечує, що його країна експортувала снаряди в Україну, однак також додає, що вони могли потрапити туди через третю сторону.

Якщо приватні компанії купують зброю на ринках третіх країн, а потім продають її іншим компаніям в інших країнах, то це питання не до Сербії, це міжнародна торгівля, — заявив міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?