Захарова лютує через нібито надання Сербією тисяч ракет для ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Захарова лютує через нібито надання Сербією тисяч ракет для ЗСУ

Захарова лютує через нібито надання Сербією тисяч ракет для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Скандальна російська дипломатка Марія Захарова публічно почала вимагати від союзника РФ, Сербії, офіційних пояснень після повідомлень про те, що балканська країна передала тисячі ракет Збройним силам України для боротьби з армією РФ.

Джерело:  AP

Росія лютує через нібито допомогу Сербії ЗСУ

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова висловила "глибоке занепокоєння" повідомленнями, які вперше з'явилися в проурядових російських ЗМІ ще у лютому.

Ми стежимо за цією історією, - заявила поплічниця Путіна.

За її словами, можливе забезпечення зброєю Збройних сил України є "серйозним питанням" для відносин Росії та Сербії.

Що відомо про можливу допомогу Сербії армії України

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, державний збройовий завод Сербії передав Україні близько 3500 снарядів для реактивних систем залпового вогню "Град".

Згідно з останніми даними, ракети калібру 122 мм нібито змогли передати ЗСУ через Туреччину і Словаччину.

Глава Міноборони Сербії Мілош Вучевич не підтверджує, що його країна експортувала снаряди в Україну, однак не спростовує ймовірність того, що вони могли потрапити туди через третю сторону.

Якщо приватні компанії купують зброю на ринках третіх країн, а потім продають її іншим компаніям в інших країнах, то це питання не до Сербії, це міжнародна торгівля, - заявив міністр.

Що важливо розуміти, Сербія є найближчим союзником Російської Федерації в Європі з історичними, релігійними та культурними зв'язками.

Ба більше, команда Путіна завжди підтримувала претензії Сербії на її колишню провінцію Косово, яка проголосила незалежність у 2008 році за підтримки Заходу.

Окрім того, як відомо, влада Сербії не захотіла ввести санкції проти РФ через її вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?