У Сеулі вирішили боротися з "епідемією самотності"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сеулі вирішили боротися з "епідемією самотності"

Самотність
Джерело:  CNN

У столиці Південної Кореї Сеулі виділили понад 300 млн дол для боротьби з "епідемією самотності".

Головні тези:

  • Сеул інвестує понад 300 млн дол в боротьбу з епідемією самотності, що стало важливою соціальною проблемою в Південній Кореї.
  • Плани міста передбачають створення гарячих ліній, онлайн-платформи та соціальних заходів для допомоги самотнім людям.
  • Влада Сеула планує реалізувати заходи, спрямовані на зменшення самотності, такі як садівництво, спорт та культурні заходи.
  • Ефективність заходів з боротьби з самотністю вимагає уваги та аналізу їхньої реалізації, зауважують експерти.
  • У Південній Кореї самотність стала національною проблемою, і уряд вживає заходів, щоб допомогти ізольованим людям повернутися у суспільство.

У Сеулі боротимуться з “епідемією самотності”

Їхній план передбачає створення низки психологічних послуг і соціально активних заходів.

Щороку від самотності помирають тисячі південнокорейців — переважно чоловіків. У 2023 році таких смертей зафіксували 3661.

На тлі цього влада Сеула оголосила, що протягом наступних п’яти років витратить 451,3 мільярда вон (майже 327 млн дол) на "створення міста, де ніхто не буде самотнім".

Вони планують створити цілодобові гарячі лінії та онлайн-платформу з консультантами з питань самотності.

Самотність та ізоляція — це не просто індивідуальні проблеми, а завдання, які суспільство має розв’язувати разом, — заявив мер Сеула О Се Хун.

Він додав, що місто "мобілізує весь муніципальний потенціал", щоб допомогти самотнім людям зцілитися і "повернутися у суспільство".

Також є наміри створити зелені зони, плани поживного харчування для мешканців середнього та похилого віку, спеціальну "пошукову систему" для виявлення ізольованих мешканців.

Крім того, проводитимуться заходи, які заохочуватимуть людей виходити на вулицю та спілкуватися з іншими — садівництво, спорт, книжкові клуби тощо.

Самотність зараз є важливою соціальною проблемою, тому зусилля, спрямовані на її вирішення, є абсолютно необхідними, — наголосив професор психології в Університеті Мьонджі Ан Су Чжун.

Однак він додав, що необхідно продумати, наскільки ефективно ці заходи будуть реалізовані.

Самотність у Південній Кореї: що відомо

Самотність у Південній Кореї є проблемою національного рівня. У 2022 році тут налічувалося до 244 тисяч відлюдників.

У 2023-му уряд ухвалив поправку, згідно з якою деякі молоді люди, що живуть в ізоляції від суспільства, мають право на фінансову підтримку. Йдеться про 475 доларів на місяць, які мають допомогти "повернутися у суспільство".

Нагадаємо, у Південній Кореї впав рівень народжуваності, який і без того був найнижчим у світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?