У Швейцарії проходить референдум щодо легалізації одностатевих шлюбів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швейцарії проходить референдум щодо легалізації одностатевих шлюбів

У Швейцарії проходить референдум щодо легалізації одностатевих шлюбів
Джерело:  online.ua

У Швейцарії проводять фінальне голосування на референдумі про те, чи можна дозволити одностатевим парам одружуватися. Оформляти цивільні партнерства гомосексуальним парам дозволили в 2007 році, але цей механізм дає менше можливостей, ніж шлюб. Противники вважають, що заміна цивільних партнерств повними правами на шлюб підірве сім'ї, засновані на союзі між одним чоловіком і однією жінкою.

Джерело:  Associated Press.

У неділю вранці в багатій альпійській країні проходило особисте голосування, щоб завершити останній зі вже регулярних референдумів в Швейцарії, які дають громадськості право прямого голосу. Більшість бюлетенів подаються поштою, а опитування закрилися опівдні за місцевим часом.

Парламент Швейцарії і Федеральна рада підтримують встановлену міру «Шлюб для всіх», і останні опитування виборців також підтвердили тверду підтримку цього питання.

Прихильники стверджують, що перехід поставить одностатевих партнерів в рівні юридичні умови з гетеросексуальними парами, наприклад, дозволивши їм всиновлювати дітей і полегшуючи отримання громадянства для одностатевих подружь. Це також дозволить лесбійських парам використовувати регульоване донорство сперми.

Традиційно консервативна батьківщина ООН

Швейцарія, з населенням 8,5 мільйона осіб і міжнародним престижем завдяки ролі Женеви як батьківщини Організації Об'єднаних Націй в Європі, традиційно консервативна.

Більшість країн Західної Європи вже визнають одностатеві шлюби, в той час як більшість країн Центральної та Східної Європи не допускають шлюбу за участю двох чоловіків або двох жінок.

Прихильники стверджують, що навіть якщо референдум в Швейцарії пройде, пройдуть місяці, перш ніж одностатеві пари зможуть одружитися - в основному через адміністративні і законодавчі процедури.

Ще одне питання в недільному голосуванні - це міра, ініційована лівими організаціями щодо підвищення податків на доходи від інвестицій і капіталу, такі як дивіденди або дохід від здачі в оренду власності в Швейцарії. Це має забезпечити кращий перерозподіл і більш справедливе оподаткування.

Опитування показують, що референдум навряд чи пройде в країні, відомій своїм динамічним фінансовим сектором і відносно низькими податками, а також притулком для багатьох найбагатших людей світу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?