У Швейцарії створили прилад для допомоги слабозорим
Категорія
Технології
Дата публікації

У Швейцарії створили прилад для допомоги слабозорим

У Швейцарії створили прилад для допомоги слабозорим
Джерело:  online.ua

Швейцарська компанія створила жилет, який допоможе слабозорим людям пересуватися. Жилет використовує технологію автономного керування, щоб виявити перешкоди на шляху людини.

Джерело: Dezeen

Винахід, що допоможе слабозорим 

Винахід презентували на Consumer Electronics Show в Лас-Вегасі. Швейцарський стартап Biped представив жилет, який використовує технологію автономного водіння, щоб дозволити людям з вадами зору або сліпим виявляти перешкоди за секунди.

Технологія під назвою Biped.ai має мінімалістичний дизайн із вбудованими 3D-камерами, які можна з’єднати з навушниками або Bluetooth-навушниками, щоб попередити користувачів про розташування перешкод навколо них.

Жилет сидить на плечах і завдяки його 3D-камерам може виявляти та передбачати траєкторії всіх навколишніх елементів за кілька секунд наперед, як автономний транспортний засіб, — сказав співзасновник Biped Маель Фаб’єн.

Працюючи в офтальмологічній лікарні в Лозанні, Фаб’єн помітив, що багато сліпих і слабозорих пацієнтів шукали альтернативи традиційним палицям і собакам-поводирам.

Початок ходьби з ергономічним та інтуїтивно зрозумілим пристроєм приносить впевненість і полегшує прийняття інших рішень. Це гарне доповнення під час тренувань з мобільності, – сказав він.

Ідею пристрою Biped.ai Фаб’єн придумав разом зі своїм бізнес-партнером Бруно Воллмером під час міжнародного хакатону Create Challenge у Швейцарії.

Натхнений автономними транспортними засобами, він інтегрує останні досягнення наукових досліджень та промисловості», – пояснив Фабіан. «Це дозволить вам безпечно та інтуїтивно орієнтуватися у вашому повсякденному житті».

Разом вони розробили програмне забезпечення під назвою Copilot, яке спирається на технологію, що використовується в автономних транспортних засобах для джгута.

3D-камери виявляють, відстежують і контролюють рух навколишніх об’єктів у полі зору 170 градусів навколо користувача. Програмне забезпечення може передбачити траєкторію перешкоди за кілька секунд наперед, допомагаючи користувачеві уникнути нещасних випадків або зіткнень.

Він оснащений знімною батареєю, яка працює понад шість годин, що означає, що користувач може використовувати його більшу частину дня. Він також може підключатися до GPS на смартфоні та давати навігаційні інструкції користувачеві за допомогою звукових сигналів.

Biped.ai також розроблено для роботи вночі та в темних місцях, оскільки програмне забезпечення уникнення перешкод покладається на високоякісні інфрачервоні камери, які працюють у будь-яких умовах.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?