У Сінгапурі схвалили миттєвий тест для виявлення коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Сінгапурі схвалили миттєвий тест для виявлення коронавірусу

У Сінгапурі схвалили миттєвий тест для виявлення коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Сінгапурі винайшли та навіть уже схвалили миттєвий тест для виявлення коронавірусу. За словами науковців, високоточні експрес-тести дають можливість дізнатись результат за п'ять хвилин.

Джерело: Bloomberg

Які особливості миттєвого тестування

Винахідники звертають увагу на те, що тест працює подібно до стандартного алкотесту, який поліція використовує для визначення тверезості водія. Людина дихає в односторонній мундштук клапана, і сполуки в диханні людини штучний інтелект виявляэ за допомогою коду позитивної оцінки на коронавірус.

Ефективність тесту мають намір перевірити в реальних умовах

Влада Сінгапуру планує влаштувати перевірку на коронавірус малайзійців у такий спосіб, які проїжджають пункт пропуску Туас на західній стороні острова. Кожен, хто має позитивні результати в тесті на дихання, пройде скринінг також ПЛР-тестом.

Станом на сьогодні Сінгапур проводить тестування учасників, використовуючи швідкі тести на антиген, які застосовуватимуть рівноцінно з новими миттєвими тестами.

Які ж перспективи миттєвого тестування

"Точні випробування на швидкості можуть бути ключовими для розблокування туристичного сектора. Попри те, що США та частини Європи починають відкривати свої кордони для країн з досить високим рівнем захворюваності, Сінгапур та інші країни в Азії досі ухвалюють рішення", - йдеться в повідомленні.

В Україні змінили правила безкоштовного тестування на коронавірус

В нашій країні ще вкінці січня 2021 року змінили правила проведення тестів на коронавірус — ще в грудні тестувати почали людей не тільки з симптомами і підозрою на COVID-19, але і з симптомами важких респіраторних захворювань і підозрою на пневмонію.

Тести українським громадянам проводять безкоштовно, однак тільки за направленням лікаря, а не за бажанням пацієнтів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?