У "Слузі народу" анонсували рішення для усунення спаму поправок до законів
Категорія
Політика
Дата публікації

У "Слузі народу" анонсували рішення для усунення спаму поправок до законів

У "Слузі народу" анонсували рішення для усунення спаму поправок до законів
Джерело:  online.ua

У парламентській фракції “Слуга народу” виступили з ініціативою, яка спрямована на подолання так званого поправкового спаму, який може блокувати ухвалення різних гострих законопроєктів.

Джерело: Укрінформ

За словами лідера фракції Давида Арахамії, йдеться про новий законопроєкт, який внесе певні зміни у регламент роботи парламенту, що запобігатиме згаданому явищу.

“До ресурсного законопроєкту №5600 подано 10 227 поправок, постійне блокування постанов. Не може бути так, щоб один депутат “брав у заручники” увесь зал… Ми будемо голосувати конкретні зміни до регламенту, щоб, зокрема, мати і спецпроцедуру. Зараз ми напрацьовуємо відповідний законопроєкт. За літо його напрацюємо і будемо в першу декаду вересня виносити в зал”, - наголосив політик.

Згаданий законопроєкт №5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” нещодавно пройшов перше читання в українському парламенті.

Передбачається, що цей документ внесе безліч правок у законодавство, яке стосується запобігання “скруткам” та тіньовому обігу сільськогосподарської продукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян та підприємців, котрі користуються державними програмами підтримки “Доступні кредити 5-7-9%” та “Доступна іпотека 7%”, а також інші зміни.

Спам поправок у Раді

Такий підхід дійсно є деструктивним для ухвалення певних законопроєктів. Проблема полягає в тому, що після першого читання до проєкту закону нардепи можуть внести певні зауваження - ці поправки розглядають під час пленарних засідань.

Якщо до законопроєкту надходять тисячі правок, всі їх має бути розглянуто на засіданнях. Все це робить серйозні перешкоди на шляху нормального опрацювання недоліків документів, а також відтерміновує їх ухвалення.

Відповідним чином окремі групи нардепів діяли проти резонансних ініціатив - зокрема скасування депутатської недоторканості ще на початку каденції Володимира Зеленського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?