У справі про вбивство українця польською поліцією розпочали слідчі дії
Категорія
Україна
Дата публікації

У справі про вбивство українця польською поліцією розпочали слідчі дії

У справі про вбивство українця польською поліцією розпочали слідчі дії
Джерело:  online.ua

Відсьогодні місцева Окружна прокуратура міста Щецін розпочинає проведення слідчих дій у справі про смерть 25-річного Дмитра Никифоренка з Немирова Вінницької області. Прокурори зі Щеціна вже проводять слідчі дії у Вроцлаві, де загинув чоловік.

Джерело: Укрінформ

«Регіональний прокурор у доручив подальше ведення справи окружному. Прокурори зі Щеціна вже проводять слідчі дії у Вроцлаві», - повідомив речник Регіональної прокуратури міста Марцін Лоренц.

Зазначимо, цього місяця у Вроцлаві місцеві українці провели акцію протесту «Зупинимо вбивць із поліції».

«Це дуже неприємна ситуація. Фактично, людини немає з 30 липня, а інформацію про те, що сталось, ми почали отримувати у другій половині серпня. Дійсно, ми підозрюємо, що поліція щось приховує. Ми хотіли б знати перебіг слідства, чи все, що там діється, відбувається у рамках польського законодавств. Хочемо знати, бо помер наш земляк, українець, і нам це не байдуже», – коментує учасник акції Сергій Чулков.

Передісторія вбивства

Ввечері 30 липня Дмитро Никифоренко повертався громадським транспортом від друзів у квартиру, яку винаймав у Вроцлаві. Чоловік був напідпитку і заснув в автобусі. Це не сподобалось водієві і той викликав поліцію. Останні стверджують, що при спробі затримання Никифоренко поводився агресивно, чинив опір одному з офіцерів поліції, тому до нього застосували газ і кайданки.

Заробітчанина відвезли в місцевий витверезник, записи камер якого потрапили до рук журналістів. На відео відсутні докази агресії з боку затриманого, натомість видно, що поліцейські били Дмитра кийками, кулаками, ногами, душили його. Коли чоловік не подавав ознак життя, його почали рятувати медики витверезника. Згодом вирішили викликати швидку, але до її приїзду українець не дожив.

Внутрішнє розслідування

Польська поліція веде внутрішнє розслідування трагічної події. Рішенням коменданта поліції Нижньосілезького воєводства (Вроцлав) зі служби звільнено вже двох поліцейських, які брали участь у затриманні українця, триває процедура звільнення третього поліцейського.

Під час візиту до Польщі 9 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що винні у смерті українця мають бути притягнуті до відповідальності.

Читайте також:

  • У Польщі вводять надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю.

  • Польща остерігається провокацій на кордоні через російсько-білоруські навчання "Захід-2021".

  • Між Польщею та Ізраїлем спалахнув новий конфлікт — відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?