У США планують конфіскувати яхту підсанкційного олігарха РФ Керімова
Категорія
Світ
Дата публікації

У США планують конфіскувати яхту підсанкційного олігарха РФ Керімова

Мін'юст США
яхта

Прокуратура Нью-Йорка подала позов про цивільну конфіскацію 106-метрової супер’яхти Amadea вартістю понад 300 мільйонів доларів, пов’язану з російським олігархом Сулейманом Керімовим.

Що відомо про можливий арешт яхти Керімова у США

Згідно з матеріалами позову, Керімов, що перебуває під американськими санкціями з 2014 року через причетність до російської агресії проти України, у 2021-му домовився про купівлю супер’яхти Amadea через підставних осіб.

Серед іншого, у вересні 2021-го супер’яхта формально перейшла у власність новоствореної компанії Errigan Marine, власником якої номінально є Євгеній Кохман, голова підсанкційного яхтового брокера Imperial Yachts.

З жовтня 2021 року до конфіскації яхти владою Фіджі у квітні 2022 року Керімов та / або члени його сім'ї неодноразово подорожували на борту Amadea, планували масштабний ремонт Amadea, складали довгострокові плани щодо розкладу рейсів Amadea, а також взяли на себе всі зобов'язання та відповідальність за утримання Amadea та поточні витрати, – пише американський Мін’юст.

Сулейман Керімов – один із найбагатших громадян Росії, статки якого, за оцінками Forbes, становлять 10,7 мільярда доларів. Більшість статків Керімова пов’язані з його часткою в російській золотодобувній компанії "Полюс".

Міністерство фінансів США запроваджувало санкції проти Керімова у 2014 й 2018 роках у відповідь на дії Росії в Сирії та Україні, а у травні 2023-го обмеження торкнулись і "Полюсу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?