У США почали виготовляти деталі для атомних підводних човнів на 3D-принтерах
Категорія
Світ
Дата публікації

У США почали виготовляти деталі для атомних підводних човнів на 3D-принтерах

човен
Джерело:  Defense News

ВМС США серйозно націлилися на використання 3D-принтерів у виробництві деталей для субмарин. До того ж, саме "адаптивні технології" назвали єдиною умовою для того, щоб залишитись у графіках виробництва.

Що відомо про виготовлення деталей для атомних підводних човнів у США

Виготовлені за цією технологією деталі вже почали встановлювати на підводні човни. Рівень довіри до 3D-друку настільки значний, що його використовують не просто у військовій техніці, а у субмаринах, до яких є значні вимоги щодо надійності.

До того ж, йдеться не просто про підводні човни, а про субмарини класу Columbia, які мають прийти на заміну Ohio. Це стратегічні субмарини з міжконтинентальними балістичними ракетами - одна з основ ядерної безпеки США.

Нам абсолютно необхідне адитивне виробництво. Якщо ви подивіться на компоненти кораблів - поковки, виливки, фітинги, клапани, кріпильні деталі - ми не зможемо задовольнити попит для будівництва необхідних нам підводних човнів, а також на підтримку їх експлуатації, не переходячи на адитивне виробництво, - підкреслив контрадмірал Джонатан Ракер, який відповідає за закупівлю субмарин у Пентагоні.

В цю виробничу технологію у США почали вкрай активно вкладати кошти. Наприклад, на наступний рік з двох мільярдів бюджету, який направлений на розвиток виробництва підводних човнів, одразу 15% підуть на розвиток "адативних технологій".

Політ першої надрукованої на 3D-принтері ракети

У компанії Relativity Space створилb ракету Terran-1, яка 23 березня покинула свій стартовий майданчик на мисі Канаверал у Флориді та кілька хвилин рухалася у небі, після чого приземлилась.

Близько 85% ракети надруковано на спецільному пристрої – 3D-принтері.
Висота ракети сягає 34 метри.

У Relativity Space заявили, що їх кінцева мета — виготовити ракету, яка на 95% надрукована на 3D-принтері.

Повідомляється, що незважаючи на те, що ракета не завершила повну місію, політ, тим не менш, є значним досягненням для Relativity Space.

 Це найбільший доказ нашого нового підходу до адитивного виробництва. Сьогодні велика перемога з багатьма вперше в історії, – написали в компанії.

В якості палива використовувався рідкий метан. Відомо, що він горить чистіше, ніж деякі інші види палива, тому ракети майбутнього будуть також переходити на нього.

Relativity Space стверджує, що ракета Terran-1 мала трохи більше 3000 окремих частин і вважають, що з часом це число може зменшитися до 1000.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?