У США померла колишня перша леді Розалінн Картер
Категорія
Світ
Дата публікації

У США померла колишня перша леді Розалінн Картер

Розалінн Картер

Колишня перша леді США Розалінн Картер померла на 96-му році життя.

У США померла колишня перша леді Розалінн Картер

Після нетривалого перебування в хоспісі, про яке було оголошено 17 листопада, Картер померла вдома в оточенні друзів, сім'ї та свого чоловіка, колишнього президента Джиммі Картера.

Раніше цього року Центр Картера оголосив, що у Картер було діагностовано деменцію.

Видання зазначає, що Картер прожила довге і успішне життя разом зі своїм чоловіком, якого вона знала майже все своє життя.

Що відомо про Розалінн Картер

Розалінн Картер відіграла важливу роль в успіху свого чоловіка як у бізнесі, так і в політиці - він часто звертався до неї за порадами.

Коли Джиммі Картера вперше обрали губернатором Джорджії, Розалінн Картер зосередилася на допомозі жителям штату з проблемами психічного здоров'я в рамках губернаторської комісії з покращення послуг для людей з психічними та емоційними вадами.

Пізніше, коли Джиммі Картер оголосив про свою кандидатуру на пост президента США, він сказав, що його дружина була "набагато більш політичною", ніж він сам, а на сайті Білого Дому зазначено, що вона допомагала чоловікові завдяки своїй твердій вірі в його здібності.

Як перша леді, вона знову зосередилася на захисті психічного здоров'я. Як почесний голова Президентської комісії з питань психічного здоров'я, вона керувала групою, що займалася впровадженням змін у політиці щодо людей з психічними захворюваннями.

Після того, як Джиммі Картер програв свою кампанію з переобрання, він і Розалінн повернулися до Джорджії і заснували Центр Картера в Атланті в 1982 році.

З того часу Центр Картера здійснює моніторинг виборів на користь демократії по всьому світу і майже повністю знищив хворобу гвінейських черв'яків.

У середині 1980-х подружжя почало співпрацювати з організацією Habitat for Humanity, де вони разом з групою побудували та відремонтували понад 4300 будинків.

Попри свої політичні обов'язки, вона залишалася зосередженою на своїй родині. Від Джиммі Картера у неї четверо дітей і 22 онуки.

Джиммі Картер, якому зараз 99 років і який є найдовше живучим президентом США, перебуває в хоспісі з лютого. Він насолоджується морозивом з арахісовим маслом і каже, що "спокійно ставиться до смерті".

Онук пари, Джейсон Картер, сказав у нещодавньому інтерв'ю, що його бабуся і дідусь із задоволенням провели свою "останню главу" разом вдома, святкуючи своє довголіття, свою сім'ю і свою любов у тому ж крихітному містечку в Джорджії, де вони обидва народилися.

"Саме слово "любов" визначає не лише їхні особисті стосунки, але й те, як вони ставляться до цього світу", - сказав Джейсон Картер, який зараз очолює правління Центру Картера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?