У США розкрили деталі плану Путіна проти НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У США розкрили деталі плану Путіна проти НАТО

Володимир Путін
Джерело:  ISW

Як попереджають американські аналітики, очільник Кремля Володимир Путін хоче представити в інформаційному просторі масштабні навчання НАТО Steadfast Defender 2024 як провокацію.

Путін підготував новий план проти країн НАТО

Згідно з даними Інституту вивчення війни, країна-агресорка уже розпочала інформаційну операцію, щоб представити оборонні навчання НАТО Steadfast Defender 2024 як провокаційні.

Що важливо розуміти, навчання Альянсу Steadfast Defender 2024 стартують цього тижня і триватимуть до травня 2024 р.

Міністерство закордонних справ (МЗС) Росії відреагувало на первинне оголошення про проведення навчань Steadfast Defender у вересні 2023 року і неправдиво заявило, що навчання НАТО мають все більш провокаційний і агресивний характер. МЗС Росії стверджувало, що НАТО продовжує "демонстрацію сили" на "порозі Росії".

Офіційна Москва продовжує брехати про те, що команда Володимира Путіна нібито постійно пропонувала Альянсу ініціативи з деескалації, закликала блок відмовитися від провокаційних дій і перенесла російські військові навчання вглиб країни.

Влада РФ також активно поширює фейки про те, що НАТО використовує навчання, щоб "накрутити" і підбурити країни Балтії готуватися до війни з Росією і характеризували такі навчання як "серію провокацій".

У НАТО вже закликають готуватися до тотальної війни з Росією

Як заявив 19 січня глава військового комітету НАТО Роб Бауер, цивільне населення на Заході повинно почати готуватися до "тотальної війни" з РФ.

Ми повинні усвідомити, що мир не є даністю, що ми живемо в мирі. І саме тому ми (сили НАТО) готуємося до конфлікту з Росією. …Але дискусія набагато ширша. Йдеться також про промислову базу і про людей, які повинні розуміти, що вони відіграють певну роль, — наголосив топ-керівник блоку.

Окрім того, він публічно похвалив Швецію, яка місяць тому закликала своє населення готуватися до вторгнення РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?