У США будують трасу для заряджання електромобілів під час руху
Категорія
Технології
Дата публікації

У США будують трасу для заряджання електромобілів під час руху

У США будують трасу для заряджання електромобілів під час руху
Джерело:  online.ua

В американському місті Детройт, штат Мічиган, побудують дорогу, яка дозволить модифікованим електромобілям заряджатися під час руху.

Джерело: Business Insider

У США електрокари зможуть заряджатися без зупинки

Стартап Electreon Wireless, компанія з Тель-Авіва, Ізраїль, співпрацює з Ford і DTE, щоб представити свою технологію бездротової зарядки в Детройті наступного року. Компанія заявила, що вже впровадила свою інфраструктуру на автошляхи у Швеції, Ізраїлі та Італії.

Електрифікована дорога розтягнеться приблизно на милю (1,6 км) в довжину і буде розташована поблизу центрального терміналу покинутої залізничної станції Мічигану в Детройті. Штат Мічиган планує внести 1,9 млн доларів у проєкт, який за словами Electreon, буде повністю функціонувати до 2023 року.

Дорога заряджатиме електромобілі, незалежно від того, перебувають вони в русі чи стоять. Це буде відбуватися за допомогою індуктивної зарядки, яка використовує магнітну частоту для передачі енергії від металевих котушок, які закопані під дорогою, до спеціального приймача на нижній стороні електромобіля.

Хоча дорога працюватиме нормально для всіх бензинових автомобілів і електромобілів, які не оснащені приймачем, за оцінками, установка спеціального приймача буде коштувати приблизно 3-4 тис доларів за автомобіль. Однак Electreon повідомили, що сподіваються знизити ціну до 1,5 тис доларів.

Кожен п’ятий власник електромобілів повернувся на бензинові автомобілі, оскільки зарядка представляла собою занадто багато «клопоту». Дані у 2021 році показали, що тривога, пов’язана з запасом батареї електромобіля, є основним обмежуючим фактором комерційної життєздатності транспортних засобів.

Оскільки ми прагнемо очолити майбутнє мобільності та електрифікації шляхом збільшення виробництва електромобілів та зниження споживчих витрат, система бездротової зарядки на дорозі є наступним елементом головоломки щодо стійкості, – сказала губернатор Мічигану Гретхен Вітмер у прес-релізі.

Перспективи бездротової зарядки

Electreon — одна з кількох компаній, що рекламують варіанти бездротової зарядки електромобілів. Раніше повідомлялося, що ізраїльська компанія є однією з шести, які намагаються заробити на ринку, який може досягти 207,5 мільярдів доларів у наступне десятиліття.

Концепція бездротової зарядки EV далеко не нова. У 1986 році Каліфорнія випробувала варіант бездротової зарядки для автомобілів, що працюють на дорогах, для своєї програми Partners for Advanced Transit and Highways (PATH). Останніми роками бездротова зарядка для телефонів також отримала поштовх з боку таких компаній, як Apple і Samsung. Але в цілому спроби бездротової зарядки впали, оскільки обладнання виявилося дорогим і часто громіздким.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?