У США допустили потужну відповідь на кіберагресію Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У США допустили потужну відповідь на кіберагресію Росії

У США допустили потужну відповідь на кіберагресію Росії
Джерело:  online.ua

В уряді Сполучених Штатів вважають можливим організацію потужної відповіді проти Російської Федерації за цілу низку агресивних кібератак проти державних установ та організацій.

Джерело: Reuters

За словами речниці Білого дому Джен Псакі, нещодавню хакерську атаку на найбільшу м’ясопереробну компанію світу JBS обгвоорять під час зустрічі президентів Джо Байдена та Володимира Путіна, яка відбудеться у Європі вже у середині червня.

“Ми не виключаємо жодних варіантів з точки зору того, як ми можемо реагувати, але, звичайно, існує процес внутрішнього перегляду політики, щоб це розглянути. Ми також безпосередньо контактуємо з росіянами, щоб висловити свою стурбованість щодо цих даних”, - наголосила прессекретарка.

Вона уточнила, що американський президент вважає за доцільне участь російського уряду та безпосередньо Путіна в припиненні та запобіганні у майбутньому таким атакам.

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр перед цим стверджувала, Що офіційне представництво JBS звернулося до президентської адміністрації з детальною інформацією стосовно кібератаки. Це призвело до повноцінного розслідування з боку ФБР та контакту США з РФ на офіційному рівні з цього приводу.

“JBS повідомила адміністрацію про те, що атака була здійснена злочинною організацією, яка, ймовірно, базується в Росії. Білий дім безпосередньо взаємодіє з російським урядом у цьому питанні та передає повідомлення про те, що відповідальні держави не приховують злочинців”, - пояснила Жан-П’єр.

Агенти ФБР своєю чергою уточнили, що атакувало найбільшу м’ясопереробну компанію світу російське угруповання хакерів під назвою REvil.

“Ми пов’язали атаку на JBS з REvil і Sodinokibi, і вживаємо всіх можливих заходів, щоб притягнути винних до відповідальності”, - говориться у заяві американської спецслужби.

Кібератаки російських хакерів стали приводом для надзвичайного резонансу серед міжнародної спільноти. Кремль підозрюють у причетності до найбільших інцидентів подібного року, які сталися упродовж кількох останніх років. Одними з цілей цих інтенсивних випадів стали США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?