У США дозволили працювати хворим на COVID-19 медикам
Категорія
Світ
Дата публікації

У США дозволили працювати хворим на COVID-19 медикам

У США дозволили працювати хворим на COVID-19 медикам
Джерело:  online.ua

У США все частіше дозволяють медсестрам та іншим працівникам, інфікованим коронавірусом, залишатися на роботі, якщо у них є легкі симптоми або їх немає взагалі.

Джерело: AP

У США хворим на коронавірус медпрацівникам дозволять виходити на роботу

Цей крок є реакцією на серйозну нестачу персоналу в лікарнях і значну кількість випадків спричинених омікроном.

У минулі вихідні органи охорони здоров’я Каліфорнії оголосили, що працівники лікарні,які захворіли, але не мають симптомів, можуть продовжувати працювати. Деякі лікарні в Род-Айленді та Арізоні також повідомили співробітникам, що вони можуть залишатися на роботі, якщо у них немає симптомів або вони легкі.

Надзвичайно заразний варіант омікрон призвів до того, що кількість нових випадків COVID-19 виросла в середньому до понад 700 000 на день у США, побивши рекорд, встановлений рік тому.

Кількість американців, які перебувають у лікарні з вірусом, становить близько 110 тис, що трохи менше, ніж пік у січні минулого року, тоді у лікарні потрапило 124 тис осіб.

Багато лікарень не тільки переповнені хворими, але й дуже обмежені в персоналі через велику кількість працівників, які захворіли на COVID-19.

У той же час, омікрон має легший перебіг, ніж дельта-штам.

Минулого місяця Центри контролю та профілактики захворювань заявили, що медичні працівники, у яких немає симптомів, можуть повернутися на роботу через сім днів із негативним тестом, але час ізоляції може бути скорочено, якщо виникне нестача персоналу.

У Каліфорнії Міністерство охорони здоров’я заявило, що нові правила запроваджені через «критичну нестачу кадрів». Вони попросили лікарні зробити все можливе, щоб заповнити вакансії, залучаючи працівників із сторонніх кадрових агентств.

Крім того, інфіковані працівники повинні будуть носити екстразахисні маски N95, а також їх направлять лікувати інших пацієнтів із COVID-19, повідомили у департаменті.

Ми не просили про ці вказівки, і ми не маємо жодної інформації про те, чи приймуть лікарні цей підхід чи ні. Але ми знаємо, що найближчими днями лікарні очікують набагато більше пацієнтів, ніж вони зможуть вилікувати за наявних ресурсів, – сказав Ян Емерсон-Ші, речник Каліфорнійської лікарняної асоціації.

Асоціація медсестер Каліфорнії, що налічує 100 000 членів, виступила проти цього рішення і попередила, що це призведе до збільшення кількості інфекцій.

Губернатор Гевін Ньюсом та інші лідери охорони здоров’я штату ставлять потреби медичних корпорацій вище безпеки пацієнтів і працівників. Ми хочемо піклуватися про наших пацієнтів і бачити, як вони одужують, а не потенційно їх заразити, – заявила Кеті Кеннеді, президентка асоціації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?