У США розглянуть закон про співпрацю з Україною за спеціальним напрямком
Категорія
Політика
Дата публікації

У США розглянуть закон про співпрацю з Україною за спеціальним напрямком

У США розглянуть закон про співпрацю з Україною за спеціальним напрямком
Джерело:  online.ua

На рівні Конгресу Сполучених Штатів у майбутньому розглянуть проєкт, який стосується стратегічної співпраці з державами Східної Європи, зокрема й Україною.

Джерело: посольство України

Дипломатичне представництво Києва у Вашингтоні уточнило, що відповідний законопроєкт є двопартійний, тобто складений за підтримки обох американських партій - Республіканської та Демократичної.

Наразі документ під назвою “Про безпеку трансатлантичних комунікацій” внесено й представлено до Палати представників Конгресу.

“Законопроєкт «Про безпеку трансатлантичних комунікацій» (Transatlantic Telecommunications Security Act) передбачає створення коаліції демократичних союзників і партнерів США серед країн Центральної і Східної Європи для протидії глобальним викликам, зокрема, зі сторони Росії та Китаю у сфері телекомунікацій”, - наголосили в посольстві.

Уточнюється, що згідно з законопроєктом допомогу передбачено надавати також безпосередньо Україні, Молдові, Грузії, країнам-представникам регіону Західних Балкан. Йдеться про відновлення й посилення телекомунікаційної інфраструктури разом з мережами транскордонних комунікацій.

“Законопроєкт був представлений на розгляд співголовою Конгресового українського кокусу конгресвумен Марсі Каптур та членом Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США конгресменом Адамом Кінзінгером, співавторами є 22 конгресмени”, - заявили у посольстві.

Співпраця США з Україною

Вже кілька місяців пройшло від моменту інавгурації нового президента-демократа Джо Байдена. Наразі він планує здійснити влітку перший закордонний візит, під час якого відвідає кілька держав Європи.

В офісі президента України Володимира Зеленського розробляють його майбутню зустріч з американським державним лідером. За словами заступника керівника адміністрації Ігоря Жовкви, саме в період європейського турне Байдена ймовірна зустріч його з українським колегою.

Поїздка до країн Європи Байдена стане першим закордонним візитом президента у відповідному статусі. Передбачається, що під час цього так званого турне він проведе віч-на-віч переговори з лідером РФ Володимиром Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?