У Зеленського назвали орієнтовний період його зустрічі з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали орієнтовний період його зустрічі з Байденом

У Зеленського назвали орієнтовний період його зустрічі з Байденом
Джерело:  online.ua

В офісі президента України Володимира Зеленського розробляють його майбутню зустріч з американським державним лідером Джо Байденом та оцінили ймовірний період таких переговорів.

Джерело: Україна 24

За словами заступника керівника адміністрації Ігоря Жовкви, американський президент упродовж червня планує здійснити низку європейських візитів — перших у цьому регіоні від часів складання присяги.

Саме в цей період, якщо дозволятиме графік, українська сторона передбачає добитися зустрічі Зеленського з Байденом.

“Графік президента Байдена, якщо говорити про його турне, яке планується в червні, ще визначається. Безумовно, якщо така можливість з'явиться у графіках обох президентів, така зустріч обов'язково відбудеться”, - наголосив Жовква.

Поїздка до країн Європи Байдена стане першим закордонним візитом президента у відповідному статусі. Передбачається, що під час цього так званого турне він проведе віч-на-віч переговори з лідером РФ Володимиром Путіним.

Утім, подібна зустріч ще не узгоджена, для неї орієнтовно підібрали кілька міст і країн, однак ймовірність повністю залежить від попередніх контактів на рівні голів зовнішньополітичних відомств — держсекретаря Ентоні Блінкена та міністра Сергія Лаврова.

Зустріч Зеленського та Байдена

Керівник офісу Андрій Єрмак раніше уточнював, що наразі існують підстави, які дають можливість однозначно стверджувати — особисті переговори президентів України та Сполучених Штатів відбудуться найближчим часом.

Організація подібної події обговорювалася під час українського офіційного візиту державного секретаря нещодавно.

Факт роботи у напрямку зустрічі двох лідерів підтвердила пані посол України в США Оксана Маркарова. Вона пояснила, що робота кипить, зокрема, на лінії українського та американського посольств.

Дипломатка додала, що сторона Києва готова до зустрічі Зеленського з Байденом не тільки безпосередньо в США чи Україні, але на території третьої держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?