У США розкрили деталі успішних випробувань новітньої гіперзвукової ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розкрили деталі успішних випробувань новітньої гіперзвукової ракети

У США розкрили деталі успішних випробувань новітньої гіперзвукової ракети
Джерело:  online.ua

Управління перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США (DARPA) заявило про проведення успішних випробувань новітньої гіперзвукової ракети.

Джерело: DARPA

За оприлюдненими даними, було зафіксовано п’ятикратне перевищення знаряддям швидкості звуку. Випробування проходили у партнерстві з Військово-повітряними силами атлантичної держави упродовж попереднього тижня.

Відзначено, що розробка належить фахівцям компанії Raytheon Technologies, а от двигун належить Northrop Grumman. Ракета отримала попередню назву Hypersonic Air-breathing Weapon Concept - концепт гіперзвукової повітряно-реактивної зброї, або ж HAWC.

“Він стиснув вхідне повітря, змішане із вуглеводневим паливом, і почав запалювати цю суміш повітряного потоку, направляючи ракету зі швидкістю, що перевищує 5 чисел Маха”, – говориться у заяві.

Випробування полягали у скиданні ракети з літака - за декілька секунд до того, як почав роботу прямопотоковий повітряно-реактивний двигун.

Розробники звернули увагу на те, що HAWC найефективніше працює в умовах багатої на кисень атмосфери, оскільки саме там швидкість та маневровість ускладнюють оперативне виявлення знаряддя.
Передбачається, що ракета здатна вражати цілі набагато швидше у порівнянні з “класичними” дозвуковими видами озброєнь, а її кінетична енергія має достатню потужність навіть без додавання фугасної вибухівки.

“Випробування у вільному польоті HAWC були успішною демонстрацією можливостей, які зроблять гіперзвукові крилаті ракети високоефективним інструментом для наших винищувачів”, - цитують у DARPA керівника програми у відділі тактичних технологій відомства Ендрю Нойдлера.

Згідно з його уточненням, головною метою випробувань було збирання й вивчення послідовності випуску транспортного засобу, безпечне відділення від літака-носія, запалювання й подальший наддув ракети-носія, її поділ та активація двигуна, який забезпечував крейсерський політ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?