В Британії створюють ракети, які зможуть "спілкуватися" між собою
Категорія
Технології
Дата публікації

В Британії створюють ракети, які зможуть "спілкуватися" між собою

В Британії створюють ракети, які зможуть "спілкуватися" між собою
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Великої Британії активно розробляє нові ракети, які будуть здатні на взаємодію між собою. Варто звернути увагу на те, що оборонне відомство виділило на проєкт понад 3 мільйони фунтів стерлінгів.

Джерело: Міноборони Великої Британії

Нові британські ракети отримають здатність "спілкуватися" між собою

Згідно з останніми даними, проєкт отримав назву Co-operative Strike Weapons Technology Demonstrator (CSWTD). Під час його реалізації створюють ударні системи, де ракети в процесі польоту зможуть передавати одна одній важливі дані. Активно займаються розробкою таких ракет фахівці лабораторії оборонних технологій (DSTL).

Що потрібно знати про нові "розумні" британські ракети

"Першими "розумними" боєприпасами стали в 60-і роки бомби з лазерним наведенням. Тоді їх широко застосовувані ВПС США під час в'єтнамської війни. Однак за минулі півстоліття ефективності цієї зброї вже недостатньо. В умовах сучасної високотехнологічної війни потрібна зброя, яка може не тільки виконувати команди з центру управління, а й діяти самостійно. Тому відомство й взялося за розробку ракет, які використовують штучний інтелект, щоб діяти за принципом рою", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що згідно з планом мають намір розробити нову техніку і програмне забезпечення до неї, які будуть гарантувати "спілкування" між ракетами і їх використання в реальних бойових сценаріях.

Варто звернути увагу на те, що ця програма – лише частина масштабного розділу оборонного бюджету країни, де на науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи виділяється до 6 мільярдів фунтів стерлінгів.

Як уже згадувало раніше, програма стартувала у квітні поточного року і буде діяти наступні 2 роки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?